Mozgalmas évet zárt a felvidéki magyarság, és sikeres évet zártunk mi is a Körképnél 2017-ben.

 

Az idei év a szlovákiai magyarság fokozatos ébredésének időszakaként értelmezhető. A sok kárt okozó bugári mítosz 27 év után immár végérvényesen összedőlt, a megyei választások pedig azt is megmutatták, hogy az emberek változást, hiteles, nem megalkuvó érdekképviseletet keresnek. Ez kényszerítette bele Nyitra megyében is a helyi magyar politikumot a következetes kiállásra, és ez hozhatja el a valódi magyar érdekképviselet visszakerülését is a parlamentbe, ha lesz elég tisztesség, erő és tartás választóban és választottban egyaránt.

 

A magyar-magyar együttműködés éve

 

 hirdetes_300x300  

2017 ugyanakkor a magyar-magyar együttműködés éveként is értékelhető. Soha ennyi támogatás, anyagi és morális segítség nem érkezett még az itteni magyarság számára az anyaország részéről, mint az idei esztendőben. Ezt azért érdemes szem előtt tartanunk, amikor a szlovák parlamentben tehetetlenkedők öndicséretét hallgatjuk.

 

Szerencsére az emberek szeme egyre jobban kinyílik, immár képesek megkülönböztetni a látszatot a valóságtól, ami nagy erőt jelent.

 

Hírportálként való működésünk második teljes évében sikerült a három legolvasottabb szlovákiai magyar hírforrás közé beverekednünk magunkat

 

A Körkép.sk a TOP 3-ban

 

Ami a Körkép.sk 2017-es évét illeti, van mire büszkének lennünk. Hírportálként való működésünk második teljes évében sikerült a három legolvasottabb szlovákiai magyar hírforrás közé beverekednünk magunkat. Mindezt azon anyagi források töredékéből, amelyek a konkurens portálok, legyen szó a Most-Híd vagy MKP közeliekről, rendelkezésére áll. A Körkép.sk közben megőrizte szabadságát, nem vált kiszolgáltatottá senkinek. Talán erre vagyunk a legbüszkébbek, és hogy igyekezetünket hónapról hónapra az olvasók is díjazzák.

 

Szerkesztőségünk az idei évben immár 14 állandó fővel és megszámlálhatatlan vendégszerzővel tevékenykedett, a napi hírszerkesztésen, publicisztikán, oknyomozáson kívül Pozsonytól Gömörig ott vagyunk a magyarok által lakott régiókban is.

 

725 ezer egyedi olvasó, 36 százalékos növekedés

 

És akkor jöjjön néhány számadat, érdekesség. 2017-ben 725 ezer egyedi (különböző) olvasónk volt, ami 36 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Olvasóink 57 százaléka, 413 250 személy Szlovákiából érkezett, többségük tehát szlovákiai magyar. Elmondhatjuk, hogy a Körkép.sk 2017-ben szinte az összes felvidéki magyarhoz eljutott.

 

Olvasóink 31 százaléka magyarországi, az első 12-ben szerepel még Románia (Erdély, Székelyföld), Szerbia (Vajdaság), Ukrajna (Kárpátalja), USA, Németország, Ausztria, Nagy-Britannia, Csehország, Svájc és Hollandia. Elmondható tehát, hogy a Körkép.sk nemcsak Kárpát-medencei szinten, hanem világszerte ismert és olvasott hírportál. Az elmúlt 12 hónapban a világ 189 országából olvastak bennünket.

 

a Körkép.sk 2017-ben szinte az összes felvidéki magyarhoz eljutott

 

Olvasóink 50 százaléka mobiltelefonon, 42 százaléka asztali számítógépen, 7 százalékuk táblagépen olvas bennünket. Korosztályát tekintve 61 százalékuk 18-34 év közötti, 28 százalékuk 34 és 54 év közötti, 11 százalékuk pedig az 55 év fölötti.

 

A férfiak enyhe fölényben vannak (54 százalék), női olvasóink aránya 46 százalék.

 

2018-ban szeretnénk tovább erősíteni a személyi állományt, elsősorban a publicisztika és a régiós tudósítói hálózat terén. Várjuk az új munkatársak jelentkezését is. Néhány héten belül pedig egy nagy meglepetéssel is készülünk olvasóinknak.

 

 

 

A felvidéki magyar hírportálok közül elsőként vezettük be a közösségi finanszírozást, mely nagy népszerűségnek örvendett egész évben. Több százan támogatták a Körképet kisebb-nagyobb összeggel, amiért hálásak vagyunk és ezúton is nagyon köszönünk.

 

Aki szeretne legalább szimbolikus, havi két euróval hozzájárulni a működésünkhöz, az kérjük, tegye meg. Minden előfizetőnket ajándékkal is meglepjük.

 

Olvassák 2018-ban is a Körképet.

 

Király Zsolt

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!