A hatalom általában nem kedveli a kormánykritikákat és a kellemetlen kérdéseket megfogalmazó médiát. Ahogy Fico elégedetlen az ellenzéki sajtóval és gyakran durván kikel  ellene, ugyanúgy Bugár is arra panaszkodik, hogy szava nem jut el elég hatásosan és kizárólagosan az emberekhez, és ezen változtatni kell.

 

Hogyan tovább?

 

Például névváltoztatással is érzékelhetővé és egyértelművé lehetne tenni a szlovák rádió magyar adásának nevét: Pátria helyett PÁRTIA. Ebben az esetben teljesen egyértelművé válna például a szombati Délidő adásban elhangzott Menyhárt-beszélgetés részrehajlósága, és senki se lepődne meg az elfogult kérdésfelvetéseken.

 

 hirdetes_400x285  

Névváltozással tudna őszintébbé válni egyetlen magyar nyelvű napilapunk is: Nincs Új Szó. Minden marad a régiben.

 

Az erők egyesítését jelentené a vegyespárt holdudvarában íródó elektronikus újság új elnevezése: nagy durranást eredményezne az új cím: Parabumm.

 

Fájó pontja lehet a vegyespártnak, hogy nincs saját televíziós csatornája, a közszolgálati tévé magyar nyelvű műsorideje rövid és nem tudják teljesen kisajátítani. Az új csatorna elnevezésében két javaslat jöhetne számításba: MOST Klub vagy csak így egyszerűen: CSATORNA.

 

Az egyik népszerű közösségi portál világot behálózó népszerűsége ihlethetné a vegyespárt médiaszakértőit arra, hogy saját maguk is létrehozzanak egy hasonlót FACÉRBÉLA néven.

 

Természetesen a hagyományos, jól bevált hírvivő eszközöktől sem idegenkednek a párt szakpolitikusai:

 

A vegyespárt galambászai már elkezdték a saját postagalambok tenyésztését, olyanokat, amelyek két nyelven turbékolva minden magyar és vegyes háztartásba eltalálnak és vihetik a pártelnök leveleit, üzeneteit. Csak attól tartanak, hogy válaszlevélként a választók egy része Ady Endre: Elbocsátó szép üzenet című versét küldenék vissza a pártelnöknek.

 

A Magyar Kultúra Napjának közeledtével a vegyespárt kultúrpolitikusai sem lógatják a lábukat, azon törik a fejüket, hogyan tompítsák az egyik oldal irányába a párt multikulturális beállítottságát, a másik irányba pedig hogyan domborítsák ki. Erre a célra saját mozit szeretnének alapítani, melyben csak a Hídembert vetítenék. A plakátokra nagybetűkkel a Mostman kerülne, alája apróval a Hídember.

 

Az első vetítésre meghívták volna a főhőst alakító Eperjes Károly (Szamóca) színművészt is, aki a felkérést felháborodva elutasította. A kultúra pártos szakemberei saját kőszínházban is gondolkodnak. A felvidéki magyar színházlátogatóknak jó megközelíthetőséggel, zsolnai székhellyel óhajtanak egy ilyet létesíteni. A mozihoz hasonlóan állandó színdarabként Arthur Miller drámája szerepelne a repertoárban: Pohľad z mostu (Pillantás a hídról).

 

Izgatottan várjuk a fejleményeket!

 

Száraz Dénes

Nyitókép: Bugár Béla fb-oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!