Munka közben értesültem a nagyszerű sportteljesítményről. Magyarország a téli olimpiák történetébe is beírta magát. Nehéz volt bármire is koncentrálnom. Zakatolt az agyam. Egy óriási adrenalin löket ami szétáradt bennem. Ez a négy fiatal srác egy pillanat alatt összekapta a parlamenti választások előtt ismét széthúzni látszó embereket.

 

A siker ízét nem csak a jégen küzdők élték meg. A learatott babér mindenkié. Tizenötmillió ember büszke most a fiaira és jó megint magyarnak lenni. Éremesélyesként vágtunk neki az olimpiának. Az egyéni számokban sajnos voltak buktatók. Mégis képesek voltak a mély gödörből az égre tekinteni.

 

Hátra volt még az ötezer méteres gyorsváltó. Ahol már nem csak magukért, de a többiekért, az országért, mindenkiért menni kellett. Liu Shaolin Sándor a győzelem után még ziháló mellkassal azt nyilatkozta

 

 hirdetes_400x285  

„Ha nem sikerül én vagyok a legnagyobb lúzer. A végén úgy haraptam a levegőt,mint még soha senki”.

 

De sikerült. Alázatos munkával, kellő küzdőszellemmel mindent lehet. És jó adag hittel. A buktatók ellenére elhitték van még keresnivalójuk ezen az olimpián. Végre megtörhet a jég karcos pengéik alatt. Maguknak és az országnak is dicsőséget szerezhetnek. Vállvetve, együtt.

 

Mint már ilyenkor szokás, most is akadtak fanyalgók. A magyar ember már csak ilyen. Amiben tud fogást keres. Az Amerikai Népszavában Bartus László okádta a szennyet. Az ultra balliberális firkász rémálmait Orbán Viktor és az általa képviselt politika testesíti meg. Eszmefuttatása szerint az orbáni retorika azt mondja, a Liu-fivérek migránsok és lám, hogy számol el ezzel a sikerrel a magyar miniszterelnök.

 

Öröm az ürömben. Bartus az Egyesült Államokban él. Remélem jól érzi magát a demokrácia fellegvárában, ahol tinédzserek gyilkolják iskolatársaikat. Ahol a Mexikóval lévő határszakaszon több ezer kilométeres kerítés áll, ahol a halálbüntetés mindennapos megszokott dolog. A sor végeláthatatlan. Hosszú tartalmas életet kívánok neki messze a hazától.

 

Mindenki jobban tudja mi a jó Magyarországnak. Brüsszeli aktatologatók, liberális eszement civilszervezetek, mindentudó firkászok. Az áprilisi választásokon a magyar nép fog dönteni a saját sorsáról. Elmúltak azok az idők, mikor egy „Nagy Testvér” oltalma alatt kellett élni az életünket. Az ország fejlődik, sikeres. Sokaknak emészthetetlen falat ez. Legyen az ő bajuk.

 

Knoch Viktor, Burján Csaba, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor. Csillagok születtek Dél-Koreában. Eger óta immár ki tudja hányadszor. Ha Gárdonyi élne, míves nyelvén papírra vetné a sikerüket. Köszönjük nektek fiúk. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

 

Dian Csaba

Nyitókép: nlcafe.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!