A Teremtő se tudna benne kiigazodni! Csak maga a káoszteremtő! Jó volna tudni, ki keveri így a kártyákat a jelenlegi szlovákiai politikai életben! Még az is tisztázatlan egyesek szerint, hogy határon innen vagy határon túl van a laposztó? És kihez kerülhet az aduász?

 

Orbán lepacsizik Ficoval, és óva int mindenkit, nehogy elhamarkodottan törjenek pálcát a szlovák miniszterelnök felett. Félti a V4-ek egységét, érthető! Ezt sugallja a kormány közeli magyar sajtó is, szintén érthető. Orbán Európa Parlamenti főnöke, az Európai Néppárt elnöke viszont lemondásra szólította fel Robert Ficot! Szintén érthető, csak logikátlan ez így!

 

De tekerjük tovább a gubancot! A magyar miniszterelnök bármennyire is partnernek tekinti a jelenlegi szlovák kormányt, úgy Isten igazából nem komálja a benne szereplő Most-Hidat, és nem is szándékozik vele szorosabban együttműködni. Érthető, mivel elsősorban a határon túli magyar pártokra tekint partnerként, így a parlamenten kívüli Magyar Közösség Pártjára is. Az viszont a Fico kormány lemondását követeli, és előrehozott választásokat szeretne Szlovákiában. Érthető, mert politikailag tiszta köntösben esélye nyílhat visszakerülni a parlamentbe. Ehhez hozzásegítheti őt a vegyespárt is: a kormányból való kilépésével esélyt teremthet az MKP-nak! De ki tudja, akarja-e?

 

 hirdetes_400x285  

Érthető, hogy Soros György amerikai üzletember nem kívánatos személy Magyarországon (ott nagyon nem), de Szlovákiában is kezd bizonyos értelemben és bizonyos körökben ellenszenvessé válni, és egyáltalán nem azért, mert magyar származású. Aztán ott van a szlovák ellenzék, akit helyzetbe hozhat Fico kormányának bukása. De ha igaz lenne az az elmélet, hogy minden mögött Soros áll, akkor ki lehetne a kormányon egy esetleges előrehozott választásokat követően Fico után?

 

Kétlem, hogy Soros a SaS-ban vagy a többi jelenlegi ellenzéki pártban gondolkodna, hiszen mindegyik köztudottan bevándorlás ellenes, nem úgy, mint a magyarországi politikai ellenzék. Meg aztán Szlovákiában csak a nemzetileg elkötelezett pártoknak van esélyük jól szerepelni a választásokon. Akkor kiben bízhat az amerikai üzletember (ha egyáltalán ő osztja kintről a lapokat), ki lehet a hunyó egy liberálisabb migránsügyi megoldásban? Érthető lenne, ha Kiska köztársasági elnök népszerűségére alapozna? Hogy valamelyik most alakuló párt miniszterelnök-jelöltjeként közvetlenül beszállna a politikai küzdelmekbe? Az az egy igaz, hogy Kiskát éppúgy nem érdeklik a szlovákiai magyarok, mint ahogy Sorost sem az összmagyarság…

 

Érthetetlen, hogy a Most-Híd most annak Kaliňáknak a fejét követeli, akit nem is olyan régen még a párt elnöke több alkalommal is védelmébe vett! Azon dillemáznak jelenleg, hogy hogyan lehetne a kormányban is megmaradni, meg tisztának, feddhetetlennek is maradni. Szeretlek is, meg nem is! Érthetetlen továbbá, hogy Bugár Béla a kis ország rövid történelmének legnagyobb káoszában felelőtlenül elmegy nyaralni! Érthető viszont, hogy aztán megszakítva pihenését, a vártnál két nappal hamarabb hazatér a felelősségteljes politikusként, tűzoltóként.

 

Érthető, hogy a SNS a vegyespárti Žitnanská fejét követeli válságmegoldásként! A politikai válságra nekik is elő kell rukkolniuk valamilyen megoldással! Oda a nagy Bugár- Danko haverság és összhang?

 

Érthető, hogy amennyiben Ficonak áldozatot kell hoznia a túlélés érdekében, biztos majd hasonlót fog követelni a koalíciós partnerek részéről is. Áldozzanak a haza oltárára a koalíciós pártok is, mert ugye, jóban, rosszban! Reszkessenek a miniszterek, államtitkárok!

 

Vezéráldozat valószínűleg nem lesz! A kegyetlen gyilkossági ügyet viszont gyorsan ki kell deríteni! Nem is annyira a bérgyilkos személye a fontos, sokkal inkább a megbízóé!

 

Száraz Dénes

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!