Ugyanúgy egy csatárral támadunk!  Danko és Vojto még jobban visszahúzódik a félpályára, észrevétlenül megszűrik az ellenfél támadásait, leszerelnek mindenkit, de előre nem mehetnek! Különösen Vojtotól várok fegyelmezettebb játékot! Semmi felesleges cselezgetés, önzősködés, mert nagyon könnyen a tartalékcsapatban találja magát! Hangzott el a szlovák csapat első edzését követő taktikai értekezleten, amelyet már Robo, az új edző, a csapat eddigi eredményes középcsatára tartott. Utána sajtótájékoztatója is volt.

 

Ő volt eddig a csapatkapitány és a hazai gólkirály! Most ugyan átadta a karszalagot, de ez lényeges változást nem fog hozni a csapat játékában. Ezentúl nem a pályán, hanem a kispadról fog irányítani! Jó, ha ezt mindenki megjegyzi, még a klubelnök is! Így még nagyobb lesz a tejhatalma, mivel a pályán csak egy volt a tizenegy közül (bár a legfontosabb, hiszen minden támadásban benne volt), de edzőként sokkal nagyobb fegyelmet  és alázatot követelhet meg!

 

Az első edzést követő taktikai értekezleten már bábukként mozgatta a játékosokat, felvázolta nekik az új taktikát: támadóbb felfogásban fog játszani a csapat, miközben jobban ügyel majd hátul a védekezésre is. Az ellenfél ugyan itt-ott támadgathat, de a góllövést meg kell akadályozni minden áron, akár szabálytalansággal is! A bíró úgy sem mer ellenünk fütyülni!

 

 hirdetes_810x300  

A szurkolók keménymagja kezdetben nem volt elégedett a csapat rekonstrukciójával, teljesen új együttest követelt, mert a legutóbbi olasz bunda meccset követően maga Robo I. és Robo II. is gyanúsan elbénázott sok helyzetet, nagyon gyakran lesre is futottak. Később aztán megnyugodtak a kedélyek! Az új edző meghagyta magának azt az előjogot, hogy a későbbiekben játékosként újra pályára léphessen, hiszen játékos-edző! Arra az újságírói kérdésre, hogy csapatkapitányként felmerült Vojto neve is egy külföldi szaklapban, az edző csak lekicsinylően legyintett: ugyan, egy idegenlégiós, mit keresne ott, még Messi sem csapatkapitány a spanyoloknál! Meg különben is kicsit megingott benne a bizalmam, mert engedély nélkül távozott szabadságra, de aztán végül is megszakította!

 

Egy másik újságírói felvetésre, hogy lesznek-e további változások a csapatban, és hogy erről ki fog dönteni, Robo azt válaszolta, hogy természetesen ő, mivel ő a csapat edzője! És a Kapitány, a Danko? Ugyan már, kisleány! Igen, lesznek további változások is a keretben! Többen, akik eddig a kispadot koptatták, most kezdők lesznek, esélyt kapnak a bizonyításra. Eléggé ki vannak éhezve a játékra, a sikerre (is)!

 

És hogy mi a cél? Természetesen a bajnoki cím, és továbbra is szeretne bejutni a csapat a szűkebb európai magba, de nem lesz könnyű, mivel szeretnék megőrizni pozíciójukat a V4-ekben is. Arra az újságírói kérdésre, hogy vajon ez nem jelent-e a csapatnak kettős játékot, Robo ingerülten reagált: Ne mérgesítsen a hülyeségeivel!

 

Az extraliga bajnoki küzdelmei tehát zavartalanul folytatódnak ugyanazokkal a csapatokkal, ugyanolyan színvonalon! Egyre távolabb kerülünk az európai élmezőnytől! A szurkolók? Tehetetlenek, becsapva érzik magukat, dacból esetleg még kevesebben járnak ki majd a mérkőzésekre! DAC-ból viszont építkezhet a hazai foci!

 

Száraz Dénes

Nyitókép: TASR

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!