Repülni fogsz! Két nagyon fontos dolog miatt most elmész a Maldív-szigetekre! Egyrészt segíted az ottani kormányerőket, tanácsadó leszel pár napig, mert ott helyzet van, hasonló, mint nálunk!

 

Képzeld el, a Maldív-szigeteki legfelsőbb bíróság februárban úgy döntött, hogy engedjék szabadon a börtönbüntetéssel sújtott ellenzéki vezetőket. Egy frászt! Persze, a maldívi kormány is ezt visszautasította csípőből! Az elnök ezután szükségállapotot jelentett be, a biztonsági erők pedig betörtek a legfelsőbb bíróság épületébe.

 

Érted, szükségállapot?! Micsoda ötlet! Hogy ne lehessen az utcára menni és tüntetni, nagyon jó! No, ezért mész most el oda, hogy tanulmányozd az ilyen jellegű politikai megoldási lehetőségeket! Csak óvatosan, mert Soros Amerikája a maldívi emberekkel van. Azt mondja, hogy a maldívi kormánynak és hadseregnek kötelessége tiszteletben tartani a jogállamiságot, a szólásszabadságot és a demokratikus intézményeket. Nevetséges!

 

 hirdetes_300x300  

Félsz? Ne félj! A maldívi kormányban is barátaink vannak, és egyébként is kijelentették, hogy „szavatolni kívánják az oda látogató külföldiek biztonságát”, De azért nem árt az óvatosság! Ezért úgy csináljuk, hogy házassági évfordulód van, és most nem a magyar tengerhez mész az asszonnyal, hanem a hasznost összekötöd a kellemessel. Az asszony is elégedett lesz, bár sokat nem fog látni téged, mert el leszel foglalva.

 

forrás: topky.sk

 

A másik küldetésed is kockázatos, oda már nem elég az asszony mögé bújnod, mást kell kitalálnod, talán ott helyben kell megoldanod inkognitóban! Találkoznod kell a barátunkkal, Mariannal! Meg kell beszélnetek pár ügyet, hogy miként lehetne csöndben, nagyon titokban kimenteni, átmenteni bizonyos dolgokat, amelyekről nem volna jó, ha kiszivárognának, sőt el kell tüntetni őket! Ő is teljesen véletlenül ugyanabban a szállóban fog megszállni, mint ti.

 

Hogy ez gyanús lesz? Dehogy, csak 364 szálláslehetőség van a 1190 szigetből álló szigetországban. Miért lenne gyanús? És nektek lehet hasonló az ízlésetek szállodák tekintetében is! De nehogy azt hidd, hogy csak úgy simán leültök dumálni az étteremben, bárban vagy felmegy a szobádba! Isten ments! Valami mást kell kitalálnod!

 

Tudsz búvárkodni? Mert akkor faszolj a kormányraktárból békauszonyokat, oxigénpalackot meg szigonyt is. Ott bérelsz egy kis hajót, de vigyázz, nehogy feltűnően valamilyen luxusjachtot! Tudom, hogy megengedhetnéd magadnak, de most szerényeknek kell tűnnünk! Tehát egy olyan kis halászbárkát, lehet motoros is. Behajózol északnyugati irányba 18 kilométert, ahol már fog rád várni bálnabőrbe varrva Marian, és jelezni fog neked viharlámpával három rövidet meg egy hosszút!

 

deed.sk

 

Kinyúl a bálnából és átad neked egy hínárba csavart palackpostát, azt kell elhoznod. Aztán visszahajózol, de a szállodába úgy kell felmenned búváröltözékben, békauszonyban, oxigénpalackkal a hátadon, hogy mindenki rajtad röhögjön, és ne vegyék észre a kezedben a palackot! Utána gyorsan összecsomagoltok az asszonnyal, neki semmiről se szabad tudnia, játszd el, hogy pityókás vagy, mert kiittad a csónakban az üveg tartalmát. Mondd neki, ha kérdezi, hogy azért viszed haza, mert betétes, és megérdeklődted, a baráti Szlovákiában is visszaváltható.

 

Két nappal hamarabb hazajössz, már foglaltam nektek visszafele is repülőjegyet. El ne felejts hozni hivatalos számlát a repülőjegyről a kormányra kiállítva! Azt mondod, hogy ki fogja neked megtéríteni, ha már nem mi leszünk kormányon? Attól te ne félj! Kicsit rekonstruálódunk, lesznek személycserék is, de egyébként maradunk!

 

És hogy mit csinálj az országos tanácsüléssel? Akármit, úgy is az lesz, amiben mi megegyezünk. Esetleg tegyél a határozataitok közé egy pontosvesszőt, és mondd majd azt, hogy ez a komoly írásjel jelentette a nyilvánvaló harmadik megoldást, ami lesz, vagyis, hogy nem csaptál be senkit se!

 

Száraz Dénes

Nyitókép: sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!