Bugár Béla újabb pálfordulásait Gyurcsány Ferenc öszödi beszédével emlegeti majd egy lapon a történelem. Bugár visszatáncolása egyértelműnek tűnő kijelentésétől akkora lyukat vágott választóinak kollektív tudatán, hogy nincs az az ingyenes vonatozás és Polgári Vízió, ami elfeledtetné velük a csalódást.

 

Bugár legutóbb a Webnoviny portálnak nyilatkozva azzal érvelt a kormány megtartása mellett, hogy ugyan kinek adnák át a kormányzást? Kollárnak, Matovičéknak, Sulíknak?

 

A logikai buktató, amibe Bugár mostanában gyakran beleesik, hogy mindezt nem az ő tiszte eldönteni, hanem a választópolgároké. A nép ugyanis nem azt követeli, hogy Sulík legyen a kormányfő, hanem hogy előrehozott választásokon dönthessen az ország sorsáról. Ha azon esetleg az ellenzék kezébe kerül az ország sorsa, az a Most-Híd felelőssége is lesz, mert ők teremtették meg ennek körülményeit.

 

 hirdetes_810x300  

Hogy Kollárnak maffiakapcsolatai vannak? Na, és Ficónak? Hogy Matovič adócsaló? És Kaliňák? Ébresztő, a polgári demokráciát nem így építik, a Smerrel olyat nem lehet építeni. Ha Bugár Béla felelősen akart volna dönteni, akkor döntési lehetőséget ad azoknak, akik nem csak vállalják, hanem el is szenvedik annak következményeit: a népnek.

 

Mert a nagyszarvai szociális otthon működtetője vígan eléldegél nyugdíjas éveiben vállalkozásaiból (és telekbizniszeiből). De a hétköznapi ember minden elmulasztott vagy elrabolt lehetőség következményét továbbra is magán viseli.

 

Bugár Béla szerint az ellenzék élezte ki a helyzetet azzal, hogy alantas politikai célokra használja fel a két fiatal halálát. Valószínűbb azonban, hogy csak az ellenzék szétziláltsága és liberális retorikája az egyetlen oka, hogy százezezren és nem százezrek tüntettek az előrehozott választásokért. Tény, hogy az emberek választásokat akarnak, minimum azért, hogy a politikusok megtanulják, ilyenkor bukni kell, nem lehet megúszni következmények nélkül. Ami precedens lehetne minden következő kormányra nézve.

 

És mi lesz azután? Ki tudja, majd kiderül. Ebben az országban többnyire csak koalícióban lehet kormányozni. Az is lehet, hogy egy Smer-SNS-ĽSNS koalíció alakul, de akár egy jobboldali, SaS-OĽaNO-KDH-MKP koalíció is lehet belőle. Ja, hogy a Most-Hidat kihagytam? Valószínűleg eltűnik a süllyesztőben.

 

Komjáthy Lóránt

Nyitókép: eTrend.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!