Még a mai számítógép-játékos világban is ritkaságnak számít az a kisgyerek, aki nem szeret fogócskázni vagy bújócskázni játszótereken, bérházak udvarán, iskolaudvaron. Gyerekként mi a kettőt össze vonva (is) játszottuk: a hunyónak nem csak a szemét eltakarva kellett számolnia 10-20-ig, aztán megkeresni társait, hanem versenyzett is velük, hogy a megtalálás után ki ér vissza hamarabb a hunyóhelyére, és ezt „stipi-stopi” kiáltással tapsolta le a hunyófalon. Ha mindenki megelőzte, újra hunyhatott szegény!

 

Mi még az érsekújvári, főtéri bérházunk udvarán a „stipi-stopi” helyett „umpaszta-umpasztát”kiabáltunk, már nem emlékszem, milyen megfontolásból. Lehet, hogy csak az itt felnövő gyerekek fantáziavilágának volt a szüleménye.

 

Viszont ma is igencsak leleményesek a gyerkőcök! A fentihez hasonló játékot űzőkre lettem figyelmes a minap, csak a befutók már nem „stipi-stopit vagy umpasztát” üvöltöttek, hanem „stopsorost” kiabálva jelezték sikeres célba érésüket a többieknek. Mert ugye, ezt a szlogent hallják a tévében, rádióban, ezt látják az újságok címoldalán, a tömegközlekedési eszközök megállóiban, az óriásplakátokon, sőt az interneten szörfölve is fel-felbukkan néha a képernyőn a Gyuri bácsi megállítására való felszólítás szlogenje. Nem véletlen tehát a névcsere!

 

 hirdetes_810x300  

A minap az apukáknak, anyukáknak is levelet hozott a posta, miniszterelnökit, stopsorosat. Állítólag majd telefonálni is fognak. Nem a magyar származású amerikai üzletembert fogják hívni, hanem mindenkit, akinek ismerik a telefonszámát.

 

Nem csoda tehát, hogy a gyerekek fülébe is beköltözött a „stopsorosság”, és használják is vígan a közkedvelt játszadozás közben!

 

 

Kérdéses viszont, hogy a felnőttek, akik szavazni fognak áprilisban Magyarországon, hogyan fognak reagálni erre a stopözönre, nagy hajtásra, amikor már szinte a vízcsapból is soros szlogen folyik?

 

Szó ne érje a „Stop Soros” szándékot!

 

Az amerikai üzletember egy személyben testesíti meg a magyar nyelvterületen Magyarország és Európa felhígításának, átalakításának, újratérképezésének szándékát, ami mögött az amerikai Soroson kívül vélhetően sok-sok multinacionális érdekeket képviselő egyén áll. Nekünk ő jutott, mert ő magyar származású! De minden bizonnyal van egy norvég, egy svéd vagy akár bulgár, észt „Soros” is, akiknek ugyanez a szándéka: igába hajtani a keresztény Európát, ellehetetleníteni gazdaságilag! Kultúráját, hagyományait és történelmét pedig – amire annyira büszke- semlegesíteni kell importált, felemás értékekkel!

 

Mindezt azért, hogy Európa ne büszke nemzetállamok szövetsége legyen, hanem maga legyen a meghatározó multinemzet, amibe vígan belefér több millió frissen érkezett migráns is! A szándékot ellenző nemzetállamokat pedig így vagy úgy be kell törni, el kell lehetetleníteni akár az adott ország parlamenti választásainak befolyásolásával is.

 

Ennek a céltudatos, erőszakos elképzelésnek a felismerése könnyebben megy azokban az országokban, amelyekbe a történelem folyamán nem áramlottak az egykori gyarmatokról betelepültek, és a későbbiekben sem voltak célországai a migrációnak (ezért is tiltakoznak erősen). Ki akart volna jobb megélhetés végett például egy szocialista országba kivándorolni annak idején? A többiek, a tehetősebbek lazábban kezelik a migrációt, mondván, eddig is itt voltak, most se lesz nagyobb gond, hogy jönnek…

 

És folytatódik a legújabb kori nagy európai fogócska-bújócska: ide jöhetsz, ide nem, oda meg kényszerítünk! Egyelőre a V4-ek országai összehangolva igyekeznek ellenállni és megvédeni magukat a kötelező kvótáktól!

 

Magyarországon viszont az egyre eldurvultabb választási kampányban fennállhat annak a veszélye, hogy a Soros-veszedelem túlzott hangsúlyozásával, ahogy pestiesen szokták volt mondani, túltolják a biciklit: aki nincs velünk, Sorossal van!

 

Mert az ördög nem alszik! Sőt, a rajzolódó „összefogás” miniszterelnök-jelöltje ki is jelentette, hogy a győzelemért akár az ördöggel is hajlandó lepaktálni.

 

 

Azt viszont, hogy a végén aztán mégis Soros nevessen, úgy igazán senki sem szeretné odaát se, ideát se!

 

Óvatosabban tehát azzal a bringatolással, mert a „játékos” ellenzék bújócskázni készül a választásokon, és nehogy emiatt a sorosozók legyenek a hunyók!

 

Száraz Dénes

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!