Magyarország választ. És bár a felvidéki magyarok közül a szlovák állampolgársági ellentörvény miatt csak kevesen szavazhatunk, számunkra sem mindegy, hogy vasárnap milyen eredmény születik.

 

A magyarországi országgyűlési választásoknak ugyanis európai szintű súlya van. Nemcsak Brüsszel, hanem az egész világ figyeli.

 

Az Orbán-kormány volt az első, amely nyíltan szembeszállt Brüsszel migránspolitikájával. És a Fidesz-KDNP koalíció a mai napig következetesen ki is áll bevándorlás-elutasító politikája mellett.

 

 hirdetes_300x300  

Felvidéki magyarként lehetnek fenntartásaink a magyarországi belpolitika egészének stílusa, nyelvezete, az ottani közbeszéd színvonala és minősége miatt. Mentalitásunk e téren szerencsére eltér az ottani, végletekig fokozott, gyakran kontraproduktív állapotoktól.

 

Látjuk azt is, hogy Orbán Viktornak, ha politikáját szeretné megvédeni Brüsszellel szemben, sokszor kompromisszokat kell kötnie. Igen, még a számunkra oly jól ismert korrupt, álszent, maffiaállamot működtető Smeres kormányzattal és a hiteltelen, káros, felvidéki magyarokból meggazdagodott és azokat kizsákmányoló ismert oligarchával is.

 

De azt is meg kell értenünk, hogy a politika már csak ilyen. Sokszor nincs jó és rossz választás, legfeljebb rossz és még rosszabb oldal.

 

Felvidéki magyarként pontosan tudjuk, milyen volt a Horn-kormány, láttuk, mit jelentünk és jelentettünk Gyurcsány Ferencnek, vagy éppen Bajnai Gordonnak. Tudjuk azt is, kinek volt fontos a felvidéki magyarság, ki viselte a szívén sorsunkat, és ki üzletelt a hátunk mögött a mi kárunkra.

 

Mindezek ismeretében a Fidesz-KDNP képviselte nemzeti összetartozás kormánya annak minden hibájával együtt továbbra is a legjobb politikai kínálat a felvidéki magyarság számára. Tartsuk ezt szem előtt, és drukkoljunk annak, hogy Magyarország jó döntést hozzon április 8-án. Aki pedig szavazni is készül, annak felelős döntést kívánunk.

 

Király Zsolt

Nyitókép: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!