Egy barcelonás zseni, a védők között őzike módra szökellő, aki az El Clasicokon általában oda-vissza megalázza az egész Real Madridot, és egy másik, egy hitehagyott, magára hagyott, vergődő argentin válogatott Messi, aki csak azért nem focizik feltartott kezekkel a nemzeti tizenegyben 90  percig, mert az még fárasztóbb lenne, mint leeresztettel.

 

Mert Messi nagyon leeresztett, Ronaldo is, csak egyelőre az utóbbin még nem veszik észre, neki egyelőre szerencséje van, elsősorban a pontrúgásoknál. Azokhoz még rutinból képes odabandukolni, és bevágja őket még az emberfeletti 1000 meccses kimerítő sokadik idényt követően is. Messinek nincs olyan társa, aki kiharcoljon pontrúgásokat, ha mégis akad, akkor pedig kihagyja őket, mint az Izland elleni büntetőt.

 

Nemzeti elkötelezettség? Argentin szív? Látni rajta egyébként, hogy bántja nagyon a kudarc, majdnem elbőgi magát, de nem tud mit csinálni, nem engedelmeskednek a lábak, és fejben is már pihenne. Szenved a pályán, cseréje nincs és nem is lehet, mert mindenki tőle várja még az utolsó percben is a megvillanást! Hiába várja! Messi lehúzta az idényrolót! 

 

 hirdetes_810x300  

A tegnapi argentin-horvátig nagyon unalmas volt a VB! Úgy kellett erőszakkal leültetni magam a tévé elé naponta 3×90 percre, csodára várva! Nem gondoltam volna, hogy a csoda horvát lesz! De ne is csodálkozzunk, hiszen a horvát kisgyerekeknek már csecsemőkorukban valamilyen labdát – focisat, vízilabdásat, kézilabdásat, kosarasat – tesznek kispárna helyett a bölcsőjükbe. Aztán vele nőnek fel, a laptopjukon is focit és egyéb labdasportot néznek Star Wars 1-10 helyett.

 

A „kapusgólnál” még csak felkaptam a fejem, Modricénál felborítottam a sósmogyorós tányért, (a söröskorsó megmenekült), Rakiticénál újra a kispályán éreztem magam, úgy kigurigázták az argentin védelmet. És az a Rakitic, aki a Barcában Messi csukájának a fűzőjét szokta a meccsek előtt megigazítani, a harmadiknál a csiki-csukit követően felnézett, merre mozdul a kapus, aztán okosan a sarokba gurított. Odarúgta, ahová kell!

 

forrás: goal.com

 

Messi akkor már lélekben az öltözőben volt! Talán le se zuhanyozott, menekült az argentin szurkolók és a világ összes újságírója elől, akik még a fürdőbe is követhették őt. Mind azt szerette volna megkérdezni tőle, hogy mi van veled, Lionel? Visszajössz még? Persze, csak a válogatottba a VB után már nem! Mert ott társak nélkül kell eszeveszetten rohangálni úgy, ahogy az edzőjük teszi tehetetlenül a pálya szélén! Oda-vissza többet lefutott, mint Messi a pályán az egész meccs alatt. Az orosz rendezőknek újra kell vetniük a füvet azon a sávon, ahol fel-le szaladgált egyfolytában a meccs alatt. Előbb zakóban, majd nélküle, tetkóban!

 

Az argentin zakó a végén meglett!

 

Száraz Dénes

Nyitókép: cbssport.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!