Eladták Cristiano Ronaldót. A világ jelenlegi legjobb játékosát a világ legnagyobb klubjából. A Juventusba, 100 millióért, négy évre, évi 30 millióért.

 

Mindenféle sajtótájékoztató, személyes elköszönés nélkül. Ronaldo saját kérésére.

 

Legyünk Real vagy Barca szurkolók, az biztos, hogy Cristiano Ronaldo az elmúlt 15 év 3 legjobb játékosainak egyike.

 

 hirdetes_300x300  

Egy teljesítménye csúcsán levő játékos, akiben 3-4 jó év még biztosan van. Profi hozzáállása, megszállottsága alapján talán még több is.

 

9 év után mégis elment. Onnan, ahol annyi mindent kapott, és ahol még sokkal többet adott. 4 aranylabda, 3 aranycipő, 4 év alatt 3 BL-győzelem, bajnoki címek, kupagyőzelmek sorozata…felsorolni is nehéz. Elment az a játékos, aki 438 Real Madrid mérkőzésen 451 gólig jutott.

 

És most távozott csakúgy, mint Raul, vagy Iker Casillas. A szurkolóknak ezúttal Cristianot kellett engedniük. Búcsúmeccs nélkül, két sajtónyilatkozattal elintézve az egészet.

 

Florentino Perez részéről bízva abban, hogy a mai konzumtársadalom hamarosan túl is lendül az egészen. Mert majd jön helyette Hazard, Neymar, Mbappé, esetleg mindhárom…. Csakhogy a legjobb ment el és nem sokkal előtte Zidane is. Jöhet hát bárki, az eredmény akkor is mínusz lesz.

 

A legszomorúbb az egészben, hogy bármekkora is az elkeseredés, végső esetben mégis a klubtulajdonos akarata érvényesül.

 

Mert az igazi szurkoló a klubikon  távozásával sem vált klubot. Marad az, amit a szíve diktál, és …idővel megbékél.  Tudja ezt jól Florentino Perez is, ezért is tehette meg azt, amit megtett. Mert bár a távozás végül Cristiano akarata volt, de ahhoz előtte a klubelnök lépései is kellettek.

 

Cristiano, örülünk, hogy élőben, tétmeccsen, a San Bernabeuban csodálhattunk ugyanabban a hófehér mezben, mint amiben Öcsi bácsi is játszott. Örülünk, hogy élőben láthattunk a magyar válogatott ellen is Lyonban, a foci-eb talán legjobb mérkőzésén.

 

Köszönünk mindent, bajnok, további sok sikert és sérülésmentes, hosszú karriert Torinóban is.

 

Kép: juventus.com/it

 

Kiraly Zsolt

Nyitókép: express.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!