Sok pénz volt a csütörtöki mérkőzésben, de még nincs minden veszve. Európa Lga találkozón talán a legtöbb, amennyiért a DAC az elmúlt 25 évben játszott. De még mindig behúzható, csak ahhoz idegenben fog kelleni megverni a grúzokat, ami nem lehetetlen feladat

 

Jól, harciasan, nagy akarással lépett pályára a DAC, mégis ők kaptak gólt egy védelmi hiba után. Bayo még az első félidőben egyenlített, beállítva ezzel a végeredményt is. Ami a mérkőzésből Grúzia előtt leszűrhető, az a következő:

 

 

 hirdetes_810x300  
  1. A DAC jobb volt ellenfelénél, amely a 70. perctől darabolta a játékot és húzta az időt.
  2. Nemzetközi szinten a nyugodt továbbjutáshoz ennyi helyzetből nem elég egy gólt rúgni. Speciel maga Bayo akár hármat is rúghatott volna, a végeredmény pedig 5:2 is lehetett volna a DAC javára.
  3. A DAC jobban, nagyobb szívvel játszott, és fölé is keveredett ellenfelének.
  4. A Tbiliszis tizes, Kiteishvil a legjobb emberük volt.
  5. A mai mérkőzés azt is megmutatta, hogy ha a magyarországi csapatok is ugyanaznap játszanak mint a DAC, akkor felvidéki magyarság nem tudja megtölteni a stadiont. Azaz, amikor a hazai meccseken 9-10 ezer ember, vagy akár teltház is van, az több ezer magyarországi szurkolót jelent. Ami jó, ugyanakkor a még mindig kiaknázatlan itteni lehetőséget is mutatja. A felvidéki magyarságnak, főleg, hogy 25 év után jutott ki a nemzetközi porondra a DAC, illett volna megtöltenie a stadiont.
  6. Ennek ellenére akik eljöttek, azokat meg kell süvegelni, mert végig, kitartóan buzdítottak.
  7. És végül: innen üdvözöljük a helyi műsorközlőt, aki nem először, és nagyon úgy tűnik, hogy készakarva a magyar himnusz éneklése közben érzi szükségét annak, hogy elmondja mondazt, amit előtte, vagy 3 perccel később is nyugodtan megtehetne. Ez tiszteletlenség a szurkolókkal, és magyartalan a saját nemzetével szemben.

 

 

Jövő héten a Körkép.sk ott lesz Grúziában is, kövesd velünk az eseményeket.

 

A mérkőzést élőben itt közvetítettük:

 

Európa, itt vagyunk! DAC-Dinamo Tbiliszi 1:1 – élőben a Körképen

 

Rövid összefoglalónk pedig itt olvasható:

 

Harcos meccsen DAC-Tbiliszi 1:1

Király Zsolt

Képek: Körép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!