Ámulattal nézem, miképp süllyed a november 10-i helyhatósági választások kapcsán a társadalom egy része…

 

Az egyik semmiből jött jelölt szórólapján „verryhappy” módon mindent „megszakért”, a másik fűt-fát ígér… Mert hülyének nézik az embereket. Igaz, a lakosság évről évre türelmetlenebb, hisz látja, hogy a jelöltek egyike-másika mindent jobban tud és egyszeriben mindent megold, amint a facebookra bejelentkezik. Aztán vannak olyanok, akik nem okoskodnak, hanem kötekednek. S ha az ember utánanéz, láthatja, épp ő is egyike azoknak, aki a polgárok kárán gazdagodott meg, vagy épp azt tervezi, s ezt a másik ócsárolásával kezdi.

 

Hála a jó Istennek, elmondhatom, hogy munkámból kifolyólag többé-kevésbé belelátok számtalan település mindenapjaiba, találkozok emberekkel. Megáll az eszem, amikor valaki tájékozatlanul, a közösségi igény és a munkafolyamat ismerete nélkül lenne képes megvalósítani bármilyen célt. Legyen szó párt(ok) mögé bújt, vagy épp független jelöltekről. Szeretném, ha a nevük 2022-re egyenlővé válna a varázslóval, ha még a törvényekkel szembeni ígéretét is valóra váltotta. S ha községünkben is lesz ilyen jelölt, talán még én is rá szavazok.

De addig is kiborít, amikor valaki, aki életében még soha semmit nem tett le az asztalra, vagy csak belekóstolt ebbe-abba, szeptember elején szépen eldönti, hogy ő bizony, világot vált, s osztja az eszet. Gyakran láthatatlanul, kizárólag szórólapon. S olykor, amint azt hallom, sokan bizony elmondják, hogy hiába is kutattak az emlékeik között, az illetővel kapcsolatban senki semmire nem emlékezik az érintett településen.  Hát hol élünk? Ha eddig nem vett részt a közösség mindennapjaiban, akkor mit akar hirtelen? Mi alapján kéri a választó bizalmát? Mert meggyőződésem, hogy még 2018-ban is mindennek az alapja a bizalom.

  hirdetes_300x300   

 

 

Dühbe gurulok akkor is, amikor azt mondja az egyik a másikra, hogy „ah, ő bizony úgyse jut be, hisz nem a falu szülöttje!” És akkor mi van? Kérdem én! Lehet, többet tudna tenni az adott település fejlődéséért és szívből tenne a közösségért, mert szükségét látja, mert erre hivatott. Jó lenne, ha ezeket a szemellenzőket, előíteleteket félre tudnák tenni az emberek. Járva a településeket bizony számtalan ilyen példa van.

 

Itt vagyunk a kampányhajrában. Fiatal vagyok, de hogy ilyen gerinctelen jelöltekről, akik mások hírnevén, tisztességén szóban, s olykor írásban rontva szeretnének – olykor kétes célokkal  – „székbe ülni”, még nem hallottam, s alig tapasztaltam. De elgondolkodtató! Én mondom, akik a másik mocskolásával fogvicsorgatva akarják tévútra téríteni a választót, azok tévednek!

 

Jó lenne, ha a jelöltek végre felfognák, hogy a választópolgár nem idióta! Ahol az eddigi nem jó, s változásra van szükség, ott a választásra jogosultak a változásra szavaznak! A „fülkében” Ő dönt, remélhetőleg megvesztegetés nélkül!

 

Laky Erzsébet

Képek: ideas.ted.com/al-watan.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!