Ahogy arról korábban beszámoltunk, a mai naptól életbe lépett a tanárok sztrájkja. Azt tudjuk, hogy miért harcolnak a tanárok, most lássuk, hogy egy felmérés szerint mi a véleménye erről a témáról a „kívülállóknak”. A felmérést a Nový čas napilap felkérésére a Phoenix Research készítette.

 

Fotó: a Spravodajstvo RTVS facebook oldala
Annak ellenére is egyetért a tanárok sztrájkjával, hogy az iskolák néhány napig zárva fognak tartani? Fotó: a Spravodajstvo RTVS facebook oldala

 

A felmérés szerint a megkérdezettek mintegy harmada nem tud állást foglalni a kérdésben, további 40 % nem, vagy inkább nem ért egyet, és csak 27 % az, aki egyértelműen, vagy inkább egyetért a sztrájkkal abban az esetben is, ha az iskolák zárva maradnak.

 

Fotó: a Spravodajstvo RTVS facebook oldala
Úgy gondolja, hogy a tanároknak elegendő a 997 €-s átlagkereset? Fotó: a Spravodajstvo RTVS facebook oldala

 

 hirdetes_300x300  

A tanárok átlagkeresetét érintő kérdésben a megkérdezettek 26 %-a nem tud állást foglalni, 27 % egyetért a bér nagyságával, míg 42 % nem ért egyet.

 

Fotó: a Spravodajstvo RTVS facebook oldala
Robert Fico megfelelőlen lép fel a tanárokat érintő kérdésben? Fotó: a Spravodajstvo RTVS facebook oldala

 

Robert Fico miniszterelnök a témában való fellépését illetően a megkérdezettek fele nem tud állást foglalni, 24 % szerint nem megfelelő a hozzáállása, és 25 % egyetért vele.

 

2394826_ucitelia-strajk-protest-prieskum-slovaci
Fotó: cas.sk

 

A felmérésben 997 embert szólítóttak meg 2016 január 19. és 22. között. A válaszadók 19 %-a csupán alapiskolai végzettséggel rendelkezik, 17 %-nak van egyetemi végzettsége, és 29 %-uk még nem töltötte be a 25. életévét.

 

RTVS, Körkép.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!