Új, nem éppen hagyományos magánközépiskola nyitja meg kapuit szeptemberben Pozsonyban. A jelenleg 50 diák felvételével induló oktatási magánintézményben az éves tandíj értéke 21 400 euró.  Ennek ellenére a túljelentkezés viszonylag magas, több mint háromszoros. A diákok kiválasztása épp a napokban történik – adta hírül az Aktuality.sk.

 

Az iskola igazgatója szerint a 130 jelentkező körülbelül két harmada szlovákiai. Összesen 18 országból érkeztek jelentkezési lapok, például Németországból, az Egyesült Államokból, Brazíliából, Vietnamból.

 

A diákokat tesztek és interjúk alapján választják ki, ahol a karakteresség, a kiválóság és a társadalmi elköteleződés mérvadó – legalábbis az iskola vezetőségének bevallása szerint.

 

A tanórák hossza sem lesz a nálunk megszokott 45 perc, hanem 60-180 perc között fog változni. A diákok értékelése szóban zajlik, az utolsó két évben 1-5-ig terjedő pontozás van, ahol az 5 a legjobb jegyet képviseli.

 

A LEAF Academy két igazgatója Chris Cheney és Matej Sapák, forrás: DennikN
A LEAF Academy két igazgatója Chris Cheney és Matej Sapák, forrás: DennikN

 

 

A szerzett végzettséget a hazai főiskolák egyelőre nem fogadják el

 

A tanulmányok végeztével a diákok Advance Placement Diplom-ot kapnak, amit a haza főiskolák egyelőre nem fogadnak el az érettségi helyett, ezért amelyikük hazai főiskolán szeretne elhelyezkedni, érettségiznie kell a hagyományos módon.

 

Valószínűbb azonban, hogy az angol nyelvű oktatás és multikulturális közeg hatására a diákok nagyobb része külföldi főiskolát választ.

 

Az iskola igazgatója állítja, hogy oktatási intézményük nem a gazdagoknak indult, szerinte a társadalmi változásokat többféle társadalmi-gazadasági rétegből származó emberek kezdeményezik.

 

Az igazgató a szlovákiai oktatási rendszert nem kívánta értékelni, szerinte az ő iskolájuk nem állítható szembe a szlovák iskolákkal – nos a tandíj nagyságának mértékét tekintve valószínűleg ezzel bárki egyetértene.

 

 

 

Aktuality.sk

Nyitókép: spap.leaf.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!