Frissítve 14:20 

 

A DennikN információi szerint az SNS nem 3, hanem 4 minisztériumot kap, tehát a védelmi és a gazdasági minisztérium is hozzájuk tartozna.

 

 

A Körkép.sk információi szerint Solymos László és Lucia Žitňanská is miniszter lehet.

 hirdetes_810x300  

 

A Smer-SD – SNS – Most-Híd – Sieť koalíció ma (szerdán) osztják el egymás közt a minisztériumokat, a TASR információi szerint 7:3:2:1 arányban.

 

A legerősebb koalíciós párt a Smer megtartaná a kulcsfontosságú tárcákat. Ezek a belügy, pénzügy, külügy, egészségügy, kultúra és munkaügy.

 

Az SNS adhatja a mezőgazdasági és az oktatási minisztert, ezenkívül a Smer és az SNS között dőlhet a védelmi és a gazdasági minisztérium sorsa. Ugyanakkor valószínűsíthető, hogy a házelnöki poszt szintén az SNS-é lesz, ami általában a koalíció második legerősebb pártját illeti.

 

A Most-Híd két minisztériumi pozíciót szerezhet magának, a TASR információi szerint a környezetvédelem és az igazságügy lesz a vegyespárté. A Körkép.sk információi szerint ezek várományai Solymos László és Lucia Žitňanská.

 

A Sieť csupán egy minisztériumot kapna, mégpedig a közlekedésügyit.

 

Bugár Béla nem kommentálta a jobboldali pártok állítólagos követelését, hogy Robert Fico ne legyen miniszterelnök, Robert Kaliňák pedig belügyminiszter.

 

 

HNonline.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!