Good Idea Slovakia – Dobrý nápad Slovensko (Szlovákia jó ötlet),  lesz a jövőben Szlovákia új szlogenje itthon és nemzetközi szinten egyaránt – legalábbis a Külügyminisztérium szerint.

 

A külügy lecserélte az eddig használt szlogeneket és motívumokat, 80 ezer euró értékben pedig új, reprezántációs logót és videót készíttetett. Miroslav Lajčák külügyminiszter szerint az új logón és szlogenen hét éven keresztül dolgoztak, és Szlovákia négy alaptulajdonságát jeleníti meg. Ez a sokszínűság, kreativitás, vitalitás és a hitelesség.

 

3-4e4fe634e92ad819f4121f1a4a873e7144340bfc_teraz_sk
Forrás: Teraz.sk

 

„Kérem fogadják nyíltan és előítéletek nélkül“ – kérte a külügyminiszter a közönségtől a hivatalos bemutatón. Nem csinált titkot abból sem, hogy Nagy-Britannia és Németország példáját követné e téren, melyek már régóta hasonló prezentációs anyaggal rendelkeznek (arról nem esett szó, hogy a követendő országok mennyit költöttek erre a célra).

 hirdetes_810x300  

 

Az új motívumokat a minisztériumok, regionális-  és magánintézmények is használhatják majd.

 

Simona Bubánová, a Creative Department ügyvezetője és az új Szlovákia-logó tervezője szerint abból indultak ki, hogy Szlovákia számos fejlesztőt és gondolkodót adott a világnak. Ezért a szlogen: Good Idea Slovakia.

 

maxresdefault_youtube_sk
Forrás: Youtube.com

 

„Kis ország vagyunk, nem bővelkedünk ásványkincsekben, ezért gondolatainkat, ötleteinket kell eladnunk. (…). Úgy mutatjuk be Szlovákiát, mint ahol az ötletek megszületnek és valósággá válnak.“, magyarázta Bubánová.

 

Ahogy azt Szlovákiában megszokhattuk, az ország népszerűsítésére készített videó csak szlovákokról beszél. „Good Idea Slovakia, egyszerű és erős gondolat, amely inspirálhatja a világot és a szlovákokat“ (…).

 

Pedig több felvidéki magyar is sikerrel képviseli az országot. A nemzetközi porondon például, Bénes László labdarúgó vagy Priskin Tamás, a gömöri származású Farsang István geológus, Várady Andreas elismert jazz-zenész, és még sokan mások.

 

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!