Szeptember közepéig útlezárásokkal és forgalomeltereléssel kell számolni a belvárosban – a közlekedést a lakótelepek felé irányítják át, de a Csallóközi Vásár idejére már visszaáll a régi forgalmi rend

 

Dunaszerdahelyen július végétől átépítés miatt lezárják a városháza közelében lévő legfrekventáltabb körforgalmat. A jövő hét elején dől el, hogy ez már július 17-től megtörténik-e, vagy csak egy héttel később. A belvárosban jelentős forgalom-korlátozásokkal és elterelésekkel járó átépítés részleteiről Szelle Erika, a Városi Hivatal Építészeti Főosztályának vezetője tájékoztatta a Körképet.

 

Az átépítés előtt álló forgalmas közlekedési csomópont a belváros szívében, a Fő utca és a Galántai út metszéspontjában található.

 

 hirdetes_300x300  

„Itt azért kerül sor az átépítésre, hogy letérő sávokat alakíthassunk ki”

 

– nyilatkozta portálunknak az osztályvezető. Amiatt, hogy változik a körforgalom keresztmetszete, a közvilágítás is egy teljesen új rendszerre fog épülni.

 

„Az átépítés július végén indul és egészen szeptember közepéig tart. Nagyon sok útlezárással és forgalomeltereléssel kell számolni az gépjárművezetőknek”

 

– figyelmeztetett a főosztályvezető. A Dunaszerdahelyi Városi Hivatal a várható korlátozásokról és útlezárásokról idejében értesíti a helybélieket és a turistákat, a városi médiák révén, valamint a dunstreda.sk/hu  weboldalon is elérhetők lesznek az erre vonatkozó friss információk és térképek.

 

A képen Szelle Erika, a Városi Hivatal Építészeti Főosztályának vezetője. Fotó: dunstreda.sk

 

A gépkocsiforgalom a belvárosból a lakótelepekre lesz elterelve az átépítés idejére

 

Szelle Erika szerint a forgalmi változások elsősorban a Galánta, illetve a Komárom és Bős felől érkezőket, és nem utolsósorban a belvárosból jövőket fogják érinteni.

 

„Arra kérjük azokat a gépjárművezetőket, akik csak áthaladás céljából kelnének át Dunaszerdahelyen, szíveskedjenek saját érdekükben is inkább a 63-as főutat választani a nyári hónapokban Pozsony, illetve Komárom irányában”

 

– fogalmazta meg a Városi Hivatal kérését a főosztályvezető.   A gépkocsiforgalom a belvárosból a lakótelepekre lesz elterelve, mivel nem léteznek párhuzamos utak, ahol az építkezés idejére a forgalom elterelhető lenne.

 

Folytatás kattintás után…

 

[stw]

 

„A lezárások nem lesznek állandó jellegűek, csak szakaszosan tervezzük ezt végrehajtani, attól függően, hogy a körforgalom északi vagy déli oldalát fogják-e a kivitelezők építeni. A teherforgalom az átépítés kezdetétől Csallóközkürt fele lesz átirányítva”

 

– tudtunk meg további fontos információkat Szelle Erikától. A városháza reményei szerint miután átadják a körforgalmat és létrejönnek a letérő sávok mind a négy irányba, felgyorsul a közlekedés annak köszönhetően, hogy a gépkocsik gyorsabban át tudnak jutni a körforgalmú csomóponton és folytathatják útjukat Galánta, Bős vagy Komárom irányába.

 

A letérő sávok mellett külön kerékpársáv is létesül

 

Az áthaladó sávban külön kerékpárút is lesz a járdák helyén egy széles sáv alakjában, ahol csak a kerékpárosok közlekedhetnek majd. Az új körforgalom átadása után a biciklisek is biztonságosan át tudnak haladni a körforgalomban.

 

A beruházás kombinált finanszírozásban valósul meg: magát a körforgalmat Nagyszombat megye építi meg megyei forrásból, míg az új járdák, a közvilágítás és a körforgalmon áthaladó kerékpárút költségeit a város állja az idei költségvetésben erre elkülönített pénzcsomagból.

 

A Csallóközi Vásárig elkészül az új körforgalom

 

Mint a főosztályvezető elmondta, megyei beruházásról van, ezért a munkák menetét a megyei szervek felügyelik, nem a város, de ígéret van arra, hogy a szeptember 21-én kezdődő Csallóközi Vásár idejére már működni fog az új körforgalmú kereszteződés Dunaszerdahelyen belvárosában, amely alig kétszáz méterre található a városháza épületétől.

 

P. Vonyik Erzsébet

Körkép.sk

Nyitókép: P.Vonyik Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!