Ahogy arról korábban a Körkép.sk-n is beszámoltunk, több pozsonyi állomás között összeomlott a vasúti közlekedés, mivel leszakadt egy vezeték. A vonatok késő este több órát késtek, de a forgalom még reggelre sem állt teljesen a helyére.

 

A vasúti közlekedést csütörtökön 20.15-kor állították le a főállomás és Pozsonyszőlős (Vajnory) között, mivel ezen a szakaszon egy nemzetközi gyorsvonat leszakította a vezetéket. Ez a kiesés összesen 18 vonatot érintett.

 

A vonatokon tartózkodók közül többen is arról számoltak be, hogy csak késve kaptak információkat a helyzetről, körülbelül másfél órányi várakozás után kikapcsolták az áramot a vonaton, nem működött a szellőzőrendszer és a toalettek is zárva voltak.

 

 hirdetes_300x300  

„Sötétben vagyunk, nincs vizünk, nincs szellőzés, csak a kicsi kinyitott ablakok. Be van zárva a WC, kicsi gyerekek vannak is és emberekkel teli vonat”

 

írta a Facebook-on az egyik utas, Klára Grausová, aki egy videót is mellékelt.

 

„Nincs biztosítva pótlás (a vonatok helyett – a szerk. megj.). A diszpécserközpontban semmit sem tudtak megmondani, csak azt, hogy a mi vonatunkra, és még egyre, ami előttünk van, nincs semmilyen mentési tervük.”

 

folytatta az utas.

 

Néhány utas megelégelve a várakozást, saját felelősségére és kockázatára gyalogosan indult útnak a síneken.

 

Az üggyel kapcsolatban közleményben reagált a vasúttársaság is.

 

„A vezeték leszakadása, és az ebből adódó elektromos áramkiesés miatt nem működtek az áramtól függő rendszerek, tehát a világítás, klimatizáció vagy a toalettek. Az utasoknak olyan mennyiségben juttattunk vizet, amennyire lehetőség volt az adott vonaton.”

 

írják a közleményben.

 

A vasúttársaság elismeri, hogy az utasok jogosultak kártérítésre is.

 

„Természetesen minden utas jogosult kártérítésre az alapján, hogy milyen vonattal utazott. Más kártérítés érvényes a nemzetközi járatokra, más a belföldiekre és más az IC típusúakra. Az utasok a szállítási szabályzat szerint kaphatnak kártérítést. (…) A ZSSK elnézést kér a kialakult helyzetért mindenkitől, akit érintett.”

 

dennikn.sk, Körkép.sk

Nyitókép: dennikn.sk/Tomáš Benedikovič

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!