Nyitókép: ujszo.com

 

Berényi József saját Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében az államfőválasztást elemezte, melyben a Most-Híd és az MKP-ról is szót ejtett. Ebben többek között így fogalmazott:

 

„Bugár Béla leszerepelt! Mivel Bárdos Gyula öt évvel ezelőtt 5,1 %-ot szerzett, addig Bugár most mindössze 3,1-et, ezért kijelenthető Bárdos legyőzte Bugárt! Ezért ma a szlovákiai magyar térfélen Bárdos Gyula rendelkezik a legnagyobb mozgástérrel. Remélem élni fog vele!

 

Az MKP korábbi elnöke ezzel közvetve lényegében felszólította Bárdos Gyulát, hogy vegye át az MKP irányítását.

 

Menyhárt párton belüli jelenlegi súlyát és megítélését jól jelzi ez az üzenet.

 

Kérdés, hogy Bárdos, aki az MKP parlamenti időszakában a párt frakcióvezetője volt, vállalná-e a felkérést. Jelenleg ugyanis a Csemadok elnöke, mely összehasonlíthatatlanul „nyugodtabb“ állás, mint egy Menyhárt alatt mindenfajta elképzelés nélkülivé züllesztett párt irányítása.

 

Bárdos a nyílt konfliktust kerülő, mérsékelt politikus, aki inkább a „háttérmunkában” erős. A parlamentből való kiesést jelentő 2006-os parlamenti választások során a Csáky Pál vezette párt kampányfőnöke volt. Maga Csáky egyelőre még nem értékelte az államfőválasztást.

 

Berényi bejegyzésében közvetve azt is jelezte, hogy Bugár elfogadhatatlan számára, ami egyúttal figyelmeztetés az MKP új vezetője felé. Menyhárt ugyanis épp a Bugár számára kijózanító vereséget hozó államfőválasztás előtti napokban jelentette ki, hogy nyárig össze kell hozni az együttműködést Bugár vezette Most-Híddal, „különben baj lesz”.

 

Menyhárt (Világi utasítására?) mentőmellényt dobna Bugárnak

 

Berényi az MKP egyik legképzettebb, legtapasztaltabb politikusa, és ritkán szólal meg nyilvánosan belső ügyekben. Mostani üzenete így jelzésértékű.

 

A Körkép.sk figyelni fogja a dolgok további alakulását.

 

Körkép.sk/KZS

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 20 olvasónak tetszik ez a cikk.