Nyitókép forrása: Facebook.com/ Polícia Slovenskej republiky

 

A Nemzeti Bűnügyi Ügynökség kedden Malackán hajtotta végre az „Építész” fedőnevű rajtaütést, amelynek keretében két személyt (J. Ř. és M. L.) vettek őrizetbe korrupció gyanújával, és a bűncselekménnyel kapcsolatos bizonyítékokat gyűjtenek. 

 

Frissítve: 18:05 – Az egyik őrizetbe vett személy az Aktuality.sk értesülései szerint Malacka város polgármestere, Jura Říha. 

 

A rendőrség által közzétett információ szerint a város egyik képviselője egy közvetítőn keresztül kínált nem túl korrekt barterüzletet egy ingatlanfejlesztő vállalatnak.

 

Az ingatlanfejlesztő kolaudációs engedélyre várt egyik projektjével kapcsolatban, és bár minden határidőt teljesített, az eljárás nem haladt. Ekkor kereste meg a város említett képviselője a céget azzal, hogy „problémamentes és gyors kolaudációs határozatot” biztosít számukra egy szívességért cserébe: a cég befolyását felhasználva intézze el a közlekedésrendészetnél a város egy multifunkciós ingatlanjáról szóló projekt engedélyeztetését. Elvileg a város nem teljesítette a törvényi feltételeket ahhoz, hogy megkapja a közlekedésrendészet jóváhagyását.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!