Nyitókép: iStockphoto

 

Az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) megerősíti ügyfélszolgálatát – tájékoztatott Pavol Capek vezérigazgató. Az NCZI naponta mintegy 3 000 kérést teljesít.

 

„Upgrade ügyfélszolgálatot létesítünk külsős együttműködéssel. Az ún. back office-okat is megerősítjük, vagyis azokat az embereket, akik naponta az emberek kéréseit teljesítik. Ezeket a szolgáltatásokat minden bizonnyal jövő héten indítjuk el“

 

– mondta Capek.

 

Az ügyfélszolgálat dolgozói közvetlenül képesek lesznek kijavítani a hibákat a személyes adatokban. Arra azonban nem lesz jogosultságuk, hogy az egészségügyi adatokkal dolgozzanak, amit jelenleg azoknak az oltóközpontnak kell kezelniük, ahol az adott személyt beoltották.

 

A back office-ban több mint 20 ember fog dolgozni, akik reggel 8.00 órától este 20.00 óráig biztosítják szolgáltatásukat. Ezek az alkalmazottak fizikai javításokat fognak végezni a rendszerben, a javítási kéréseket pedig az oltóközpontokba fogják továbbítani.

 

Az ügyfélszolgálat dolgozóinak nem lesz lehetőségük beleavatkozni a rendszerbe, mivel bizalmas adatokról van szó. Viszont javaslatokat fognak gyűjteni, amelyeket továbbítanak a kompetens személyeknek.

 

„Jelenleg napi szinten mintegy 3 000 kérést teljesítünk. Bízunk benne, hogy képesek leszünk mindenkit kiszolgálni. Eddig a legtöbb kérésünk 7 000 körül mozgott“

 

– mondta az NCZI igazgatója, hozzátéve, hogy a jövőben 10 vagy akár 20 ezer kérést is szeretnének teljesíteni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!