Nyitókép: SITA

 

A kormánykoalíció az alkotmányos többséget jelentő 90 szavazat határán mozog. A koalícióból kilépő Mičovský szavazata, aki saját belátása és lelkiismerete szerint kíván szavazni, így fontos lesz.

 

Ján Mičovský (OĽaNO) frakcióból és koalícióból való kilépésével az eredetileg 95 fős kormánytöbbség létszáma 90-re csökkent. A SITA-nak nyilatkozó korábbi mezőgazdasági miniszter elmondta, hogy nem tervezi, hogy átlép az ellenzékhez, ugyanakkor nem fogja tudni mindig támogatni a koalíciót.

 

 

 hirdetes_810x300  

 „Úgy fogok szavazni, ahogy azt az alkotmány számomra aláírja. Legjobb tudásom, lelkiismeretem és belátásom szerint. Az biztos, hogy nem lesz belőlem ellenzéki képviselő. Ha saját lelkiismeretem mást fog diktálni, nem fogom rabszolgaként a koalíciót támogatni. Ugyanakkor mindig támogatni fogom, ha a koalíciós szerződéssel összhangban fog cselekedni, melyet én is megszavaztam,“

 

magyarázta a politikus.

 

Mičovský hétfőn, január 10-én jelentette be, hogy kilép a legerősebb kormánypárt frakciójából, mivel nem ért egyet azokkal a személyi jelölésekkel és történésekkel, melyek a mezőgazdasági minisztérium jelenlegi vezetése alatt történnek.

 

Mičovskýnak Vlčan miniszterrel és az Állami Erdőgazdálkodási Vállalat vezetőjével, Tibor Kőszeghyvel vannak gondjai, akik alatt szerinte kérdéseket felvető ügyek történtek.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!