Nyitókép: SME

 

Hiába a sorozatos kérések, például Szili Katalintól, Orbán Viktor személyes megbízottjától, vagy Vincze Lóránt EP-képviselőtől, aki Brüsszelben a felvidéki magyarok ügyét is felvállalta, miután az MKP számára sikertelenül végződtek az EP-választások, folytatódik a nyilvános üzengetés a Szövetség-Aliancia egyes platformjainak tagjai között

 

A sort ezúttal a párt létrejötte óta hónapokra eltűnt Solymos László, a Szövetség OT-elnöke folytatta, aki a Smer–SNS–Most-Híd-féle maffiakormányban is miniszteri tisztséget töltött be.

 

A rendőrség által több korrupciós ügyben is vizsgált Solymos az aktuality.sk-nak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy a Robert Fico vezette Szlovákia messze volt a maffiaállamtól, és szerinte túlságosan is „erős kávé“, hogy Ficot vizsgálati fogságba helyezzék.

 hirdetes_810x300  

 

Solymosnak más lehetősége nincs is egyébként, mint a Fico-féle maffia védelmezése, hiszen pártbeli kollégája, Gál Gábor a vád alá helyezett tanúk vallomása alapján szintén használta a maffiaállam szolgáltatásait. Konkrétan František Imrecze, a Pénzügyi Igazgatóság alelnökénél érdeklődött adó és áfa-ügyekben.

 

Érdekes egyébként, hogy a sort Bugár Béla kezdte meg, aki a baloldali Smerhez és Hlashoz közeli Pravdának nyilatkozott úgy, hogy ő nem szavazná meg Fico kiadatását az igazságszolgáltatás számára. Solymos László tehát ugyanazt mondja, mint a saját elmondása alapján neki gyakran tanácsot adó Bugár.

 

A Körkép.sk egyébként Forró Krisztiánt, a Szövetség elnökét is kérdezte az ügyben, aki nem tudott érdemi választ adni kérdésünkre. Válaszából inkább az derült ki, hogy Bugárhoz és Solymoshoz hasonlóan aggályai vannak Fico kiadatásával kapcsolatban.

 

A Szövetség-Aliancia elnöke nem tudja, hogyan szavazna Robert Fico kiadatásáról, ha képviselő lenne

 

A napokban egyébként podcast adásunkban erről is kérdeztük a parlament magyar nemzetiségű alelnökét, az OĽaNO-s Grendel Gábort.

 

 

És hogy teljes legyen a sor, álljon itt Rigó Konrád, a Szövetség Most-Híd platformjának vezetője a közösségi média széles nyilvánossága előtt adott igazat annak a véleménynek, hogy Berényi József a hibás a Szövetségen belüli veszekedésekért. Gőgös, kioktatós stílusában ráadásul szó szerint úgy fogalmazott, hogy Berényinek lassabban megy a beilleszkedés az új pártba, és nem megy neki, hogy élen járjon a békítésben. Rigó szerint Berényinek fel kellene fognia, hogy a harc ideje lejárt.

 

 

Történik tehát minden a felmérések alapján immár 3 százalék alá süllyedt pártban annak ellenére, hogy úgy a választóknak, mind a felelősen gondolkodó Kárpát-medencei politikusoknak is elegük van abból, amit a Szövetség-Aliancia tagjai nyilvánosan egymással szemben művelnek.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.