Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Szlovákia fejlődése a következő években azon múlik, hogy az emberek kire szavaznak. Ha bölcs, körültekintő kormányokat választanak, gyorsabban fogunk haladni az életszínvonal növekedésében. Ezt a Szlovák Köztársaság függetlenségének közelgő 30. évfordulója alkalmából Richard Sulík, az SaS elnöke elmondta a TASR-nek. Emlékeztetett arra is, hogy Szlovákia 30 év alatt nagy utat tett meg.

 

Sulík szerint a Szlovákia előtt álló jövőbeni kihívások közvetlenül a választásokhoz kapcsolódnak.

 

„Minden nemzetnek olyan kormánya van, amilyet megérdemel. Az emberek a választásokon választják meg, hogy ki kormányozza, igazgassa az országot, és mindenekelőtt változtatásokat, ideális esetben pozitív változásokat hajtson végre“

 

– jelentette ki a TASR-nek.

 

Szerinte az, hogy mi lesz a jövőben, az emberek döntésén múlik a választásokon.

 

„Ha bölcs, körültekintő kormányokat választanak, akkor biztosan gyorsabban haladunk előre az életszínvonal növekedésében, mint amikor bajkeverőket választanak, melynek során a kormány egyik káoszból a másikba zuhan“

 

– véli az SaS vezetője.

 

Sulík arra a következtetésre jutott, hogy sok minden megváltozott Szlovákiában az elmúlt 30 év alatt, és minden bizonnyal többet változott, mint a megalakulása előtti 30 évben. A változások nem mindig voltak csak pozitívak.

 

„De összességében úgy gondolom, hogy Szlovákia nagyot lépett előre. Lehetett volna több és jobb is, sajnálom, hogy az olyan országok, mint Észtország megelőztek minket az életszínvonalban ezalatt a 30 év alatt, de mi is elmozdultunk”

 

– zárta le.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!