Nyitókép: SITA

 

Az OĽANO parlamenti frakciója mindent megtesz annak érdekében, hogy teljesüljön Eduard Heger megbízott kormányfő célja, megszerezni a parlamenti többséget.

 

Michal Šipoš frakcióvezető szerint szeretnék, ha folytatódna a tisztességes, lopásmentes politika, mely a segítségnyújtásra és a megoldásokra összpontosít. Mint elmondta, a frakció teljes mértékben támogatja Eduard Heger demokratikus kormányzati többség létrehozására vonatkozó kísérletét.

 

Eduard Heger bejelentette, hogy megkezdte a kormánya támogatását garantáló többség összegyűjtését. A Körkép.sk információi szerint mai megbeszélésükön elhangzott, hogy a szükséges 76 képviselőből 75-tel már rendelkezik. Portálunk azonban úgy tudja, hogy ez a szám egyáltalán nem garantált.

 

Amennyiben mégis sikerülne összegyűjtenie a parlamenti többséget garantáló 76 képviselői aláírást, azokat bemutatja az államfőnek. Heger így szeretné kitolni az előrehozott választásokról szóló diszkussziót, és lehetőség szerint a rendes, 2024. feburári választásokig irányítani az országot.

 

 

teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!