Nyitókép: TA3 live, reprofoto

 

Ideológiai vitába torkollott a TA3 vasárnapi, Politikában című vitaműsora, melynek meghívott vendégei a Smer, a Hlas, a PS és az SaS EP képviselőjelöltjei voltak.

 

Braňo Ondrus (Hlas-SD) szerint veszélyes, hogy az ellenzék belpolitikai csatározások harcterévé tenné Brüsszelt, ami szerinte káros Szlovákia nemzetközi megítélésére és árt az országnak.

 

 hirdetes_810x300  

Veronika Cifrová Ostrihoňová (PS) szerint pártja szeretné legyőzni a Smert az EP-választásokon, hogy erősítsék a szlovák képviselet Európa-barát hangját. Jana Bittó Cigáňiková (SaS) szerint pártjának van a legátfogóbb, szakmai választási programja. Erik Kaliňák (Smer) a műsor elején nehezményezte a műsorvezető sorozatos, véleménye szerint egyoldalú, jellemzően oroszellenes témafelvetéseit.

 

A meghívott politikusok a moderátor kérdésére nyilatkoztak arról, hogy pártjuk hány EP-mandátummal számol a június 8-i választáson. Ezek szerint a Smer ideális esetben 5, de reálisan 4, az SaS legalább 1, a Hlas-SD 3, a PS pedig 5 mandátum megszerzésével számol.

 

Mint ismert, Szlovákiát 15 képviselői hely illeti meg az Európai Parlamentben.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!