Nyitókép: nmh/fab

 

Az ügyész előzetes letartóztatást javasol annak a gyanúsítottnak, aki május 15-én, szerdán több lövéssel súlyosan megsebesítette Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnököt. A bazini Specializált Büntetőbíróság május 18-án, szombaton dönt a gyanúsított előzetes letartóztatásra vonatkozó indítványáról. Erről Katarína Kudjáková bírósági szóvivő tájékoztatott.

 

„Az ügyész a gyanúsított esetleges szökése, illetve a bűncselekmények további folytatása miatt kéri az előzetes letartóztatását“ – ismertette a szóvivő. Az előkészítő eljárás bírója szombat délelőttre tűzte ki a gyanúsított kihallgatásának időpontját. „A bíró döntéséről tájékoztatni fogunk“ – mondta.

 

A Legfőbb Ügyészség ügyészének javaslatát a gyanúsított Juraj C. előzetes letartóztatására a Specializált Büntetőbíróság pénteken 13 óra 39 perckor vette át. A férfit különösen súlyos emberölési kísérlettel vádolják.

 

 hirdetes_810x300  

Péntek délután a Legfőbb Ügyészség is megerősítette a gyanúsított előzetes letartóztatására irányuló javaslat benyújtását. „A bűnüldöző szervek jelenleg mindent megtesznek a kényes ügy megfelelő tisztázása és az elkövető méltányos megbüntetése érdekében. Az ügy az előkészítő eljárás stádiumában van, amely nem nyilvános, így bővebb tájékoztatást nem lehet adni“ – mondta Zuzana Drobová, a Legfőbb Ügyészség szóvivője. Hozzátette: ha az eljárás állása ezt lehetővé teszi, az ügyészség további lényeges tényadatokkal szolgál.

 

Teraz.sk

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!