Nyitókép: SITA/Viktor Zamborský

 

Az ellenzéki Progresszív Szlovákia (PS) elnöke és a parlament alelnöke, Michal Šimečka büntetőfeljelentést tett az őt, lányát és élettársát ért halálos fenyegetések miatt. A politikus ma tett tanúvallomást a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökségen (NAKA).

 

Šimečka szerint több fenyegetés is kapott, „konkrétakat és drasztikusakat, konkrét személyektől“. Emlékeztetett arra, hogy Zuzana Čaputová államfőnek éveken át hasonló fenyegetésekkel kellett szembenéznie.

 

Szerinte a véleményt nyilvánító politikusok, újságírók, közéleti személyiségek többsége szintén fenyegetésekkel néz szembe. „A Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnök elleni rémisztő merénylet felhívta a figyelmet arra az erőszakspirálra, amelyben élünk“ – jelentette ki, hozzátéve, hogy ez a spirál tovább erősödik.

 

A PS vezetője azt állítja, hogy egyes politikusok továbbra is szítják az indulatokat, folytatják a támadásokat és vádaskodásokat olyan időszakban, amikor az embereknek a megbékélés egyértelmű jelét kellene hallaniuk. Megismételte felhívását a 100 napos nyugalomra.

 

„Időre van szükségünk a megbékéléshez és az új szabályok felállításához, kerülnünk kell a támadásokat, vádaskodásokat és minden ellentmondásos, elszabadult javaslatot” – zárta szavait.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.