Nyitókép: TASR/Ján Krošlák

 

Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnök állapota stabil, de továbbra is súlyos. A pozitív prognózishoz hozzájárult a május 17-i, pénteki műtétje – tájékoztatott Zuzana Dolinková (Hlas-SD) egészségügyi miniszter szombati sajtótájékoztatóján.

 

Robert Kaliňák (Smer-SD) miniszterelnök-helyettes és védelmi miniszter hozzátette: a kormányfő állapota nem teszi lehetővé a Pozsonyba történő átszállítását.

 

Mindkét miniszter méltatta azt az egészségügyi ellátást, amelyet a kormányfőnek nyújtanak Besztercebányán.

 

„Több csoda is történt a besztercebányai kórházban. Nem találok rá szavakat, amelyekkel megköszönhetném az orvosoknak, hogy egyre közelebb kerültünk a pozitív prognózishoz. Ami nagyon fontos, hogy az állapot lehetővé teszi a regenerációt. A miniszterelnök eszméleténél van, de természetesen minden olyan korláttal, amely egy ilyen súlyos sérüléssel jár”

 

– jelentette ki Kaliňák.

 

Fico Pozsonyba szállítását egyelőre nem tervezik. „Az állapota nem teszi lehetővé, hogy a közeljövőben, vagyis a hétvége ilyen szállítást lebonyolítsunk“ – konstatálta Kaliňák. Kijelentette, hogy bíznak a besztercebányai kórház eljárásaiban és egészségügyi személyzetében. Egyúttal megköszönte a külföldi felajánlásokat és támogatásokat is.

 

Kaliňák hozzátette, a kormányfő állapotát továbbra is súlyosnak tartják a szervezetnek a lőtt sebekre adott esetleges reakciói miatt, illetve a negyedik és ötödik napon, azaz hétvégén jelentkező esetleges szövődmények kapcsán.

 

„Ez azt jelenti, hogy holnap talán optimistábbak leszünk, és mindenképpen tájékoztatni fogjuk Önöket“ – tette hozzá.

 

A miniszterelnök-helyettes megerősítette, hogy a kormány a kitűzött program szerint folytatja tovább. A jövő héten legalább kétszer üléseznek. „Közeleg a törvények parlamenti előterjesztésének határideje, ezért az államnak tovább kell működnie” – vázolta.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!