Nyitókép: sita/AP Photo/Virginia Mayo

 

A mai napon, május 20-án még lehet e-mailben vagy levélben választói igazolványt kérni a júniusi európai parlamenti választásra. Az igazolvánnyal bárhol az országban lehet szavazni. Személyesen még június 7-én, a választás előtti napon is lehet kérni igazolványt az önkormányzattól – tájékoztatott a belügyminisztérium.

 

Az önkormányzatnak a honlapján vagy a hivatali hirdetőtáblán már korábban közzé kellett tennie azt az e-mail-címet, amelyen az igazolványt kérvényezni lehet. A kérvényben fel kell tüntetni a választó teljes nevét, születési számát, állampolgárságát, állandó lakhelyét és azt a lakcímet, ahova az önkormányzat postázza az igazolványt. Három munkanapon belül, ajánlott levélben küldi el.

 

Az igazolvány kiadását meghatalmazott személy is elintézheti a községi, illetve városi hivatalban. A választói igazolvány csak a személyi igazolvánnyal együtt érvényes, és a saját lakhelyén is szavazhat vele a választó.

 

23 párt és egy választási koalíció indul Szlovákiában az EP-választáson. A szavazás június 8-án lesz, a lakosság 15 EP-képviselőt választ, öt évre. Egy pártlistát lehet kiválasztani, és azon legfeljebb két jelölt sorszámát bekarikázni.

 hirdetes_810x300  

 

tasr

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!