Nyitókép: AP Photo/Petr David Josek

 

Zuzana Čaputová szlovák köztársasági elnök nagyra értékeli annak a határozatnak az elfogadását, amellyel a parlament elítélte a Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnök elleni merényletet. Szerinte a képviselők szükséges és fontos lépést tettek a társadalmi légkör megnyugtatása érdekében.

 

„Nagyra értékelem, hogy a határozat elfogadását minden jelenlévő képviselő támogatta. Fontos, hogy a közélet és a társadalmi élet más szereplői továbbra is ilyen lépéseket tegyenek, és együtt járuljanak hozzá a társadalom feszültségének csökkentéséhez“ – jelentette ki Čaputová.

 

Az államfő szerint az elmúlt napok rendkívül nehezek voltak Szlovákia számára. Az elnök annál is inkább értékeli, hogy a parlamenti pártok vezetőinek sikerült felülkerekedniük nézeteltéréseiken és közös utat találni ebben a nehéz helyzetben.

 

A parlament elítélte a Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnök elleni merényletet. Arra szólított fel, hogy ne terjesszük a gyűlöletet. A képviselők szerint az emberek politikai nézeteik miatt nem lehetnek gyűlölet célpontjai. Ez következik abból a határozatból, amelyet kedden egyhangúlag elfogadott a parlament.

 

A parlament a határozattal minden politikai alanyt, a civil szférát, a médiát, az alkotmányos tisztviselőket és a köztisztviselőket is felszólította, hogy tartsák tiszteletben a választási eredményeket, és ne terjesszenek gyűlöletet a legitim demokratikus kormánnyal szemben. A határozatban arra kérik őket, hogy enyhítsék a feszültséget a társadalomban, és hagyják abba a gyűlöletkeltő retorikát.

 

Elítélte a parlament a kormányfő elleni merényletet

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!