Nyitókép: SITA

 

Elképzelhetetlen, hogy a három legfőbb közjogi méltóság, azaz az elnök, a parlament elnöke és a miniszterelnök ne rendelkezzen érvényes biztonsági protokollok alapján biztosított lakhatási lehetőséggel. Ezt szerdán Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) belügyminiszter mondta a médiának azzal, hogy a tervei között szerepel a probléma megoldása.

 

„Az egyik intézkedés, amit javasolni fogok, hogy a Közjogi Méltóságok Védelmét Ellátó Hivatal keresse meg mindhárom hivatalt azzal, hogy miként biztosított ma a három legfőbb közjogi méltóság lakhatása“

 

– mondta a miniszter, hozzátéve, hogy ez a kérdés a kormányhivatal alá kell, hogy kerüljön.

 

 „Annak érdekében, hogy ott hatékony intézkedéseket állítsanak fel“ – mondta Šutaj Eštok, hozzátéve: nem szabad megtörténnie, hogy valaki „akasztófát épít” az állami képviselők háza előtt.

 

A belügyminiszter szerint a legfőbb közjogi méltóságok lakhatása érdekében kiválasztottak már néhány ingatlant, amelyek a belügyminisztérium alá kerülhetnek.

 

„A három legfőbb közjogi méltóság biztonságának biztosítása érdekében. És nem is fogjuk velük megvitatni, hogy ők otthon akarnak maradni. Sajnos erre nincs lehetőség“

 

– tette hozzá a belügyminisztérium vezetője.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.