Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Jelenleg emberölési kísérlet különösen súlyos bűncselekménye miatt folyik büntetőeljárás a Robert Fico (Smer) miniszterelnök elleni merénylet ügyében, de még módosulhat a bűncselekmény jogi minősítése – jelentette ki Szlovákia Biztonsági Tanácsának szerdai ülését követően Maroš Žilinka főügyész.

 

Kiemelte, a nyomozók a merénylet körülményeinek tisztázását illetően több verziót vizsgálnak, ezért is lehetséges a későbbi átminősítés.

 

„Ha a társadalomban felmerült a kérdés, hogy miért nem terrorista cselekmény ügyében folyik büntetőeljárás, a válaszom erre az, hogy a bizonyítási eljárás eredményei alapján sor kerülhet ilyen átminősítésre” – mondta a főügyész.

 

 hirdetes_810x300  

Žilinka ismételten visszafogottságot kért a médiától a nyomozásról szóló beszámolók és kommentárok terén. „A bűnüldöző szervek mindent megtesznek a bűncselekmény részleteinek feltárása érdekében” – hangsúlyozta, hozzátéve, a nyomozás állásáról és részleteiről a megfelelő időben tájékoztatják a nyilvánosságot.

 

„Most még csak a kezdeti szakaszban vagyunk. Fontos, hogy eloszlassuk a kételyeket és cáfoljuk a különféle találgatásokat” – érvelt Žilinka.

 

A főügyész leszögezte, hogy az ország biztonsági szervei a merénylet utáni rendkívüli helyzetben is teljes mértékben ellátják a feladataikat. „Ez érvényes az ügyészségre is” – tette hozzá. Megjegyezte, hogy a merénylet után történtek miatt is számos eljárás indult, például a kormányfő egészségügyi dokumentációjának illetéktelen kezelése ügyében.

 

Teraz.sk

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!