Nyitókép: cas.sk

 

A nyomozó lezárta a sajtóban csak „a vadászházban történt törvénytelen lehallgatásként” ismert ügyet. Egyúttal az azt elkövető rendőr vád alá helyezését javasolja.

 

Andrea Dobiášová, a Rendőrségi Ellenőrzési Hivatal szóvivője szerint az ügy már a felügyeletet ellátó ügyész asztalán van.

 

A Nyitrai Kerületi Ügyészség 2022 áprilisában vádolta meg Martin J. nyomozót amiatt, hogy a Léva melletti Csiffár egyik vadászházában állítása szerint hivatali funkciójával visszaélve felvételeket készített. Az ügyészség szerint ugyanis a felvételek készítését előíró realizációs terv indokolatlan volt. Az orvvadászok megfigyelése, amivel a rendőr érvelt, az ügyész szerint nem bizonyosodott be.

 

 hirdetes_810x300  

A 2021 nyarán készült felvételek, melyek még az előző kormány ideje alatt kerültek napvilágra, széles médianyilvánosságot kaptak. A kamera- és hangfelvételeken az látható és hallható, ahogy Robert Fico jelenlegi kormányfő Miroslav Bödörrel, Robert Kaliňák jelenlegi védelmi miniszterrel, Marek Para ügyvéddel, valamint Pavol Gašparral, aki jelenleg a Szlovák Titkosszolgálatot irányítja, belpolitikai kérdésekről egyeztet a Lučanský korábbi országos rendőrfőnök öngyilkossága utáni helyzetről.

 

SITA, Körkép.sk

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!