Nyitókép forrása: Buday Mária

 

A kerékpárral közlekedő komáromiak március elején lelkesen fogadták a város hivatalos oldalán közzétett hírt, mely szerint a tavasz folyamán egy újabb kerékpáros útszakasz kiépítése valósul meg.

 

2022 nyarán a Vág folyó hídjára felvezető út mellett, Komárom egyik legforgalmasabb helyén, a Rákóczi utcán a járda szélesítésével alakítottak ki új kerékpárutat, amelynek kapcsán a meglévő gyalogjáró is megújult.

 

2024 márciusában tovább bővült e kerékpáros útszakasz kiépítése a kórház irányába. A Körkép.sk a munkafolyamatot áprilisban és májusban is több alkalommal megtekintette: április elején a Rákóczi utca, valamint a Komenský utca kereszteződésétől a Szent Rozália-templom irányába folytak a munkálatok, míg májusban már a templom előtt elhaladva, a kórház előtti részen, egészen a Petőfi utca kereszteződéséig dolgoztak az útszakaszon.

 

Az újabb kerékpárutak kiépítése jelentős könnyítés a bringázók számára, hiszen biztonságosabbá teszi a közlekedést.

 

A városvezetés korábbi információi szerint előkészítésben van Komárom város kerékpáros közlekedésének teljes koncepciója, amely meghatározza az egyes szakaszok kiépítésének folytatási vonalát, megalkotva ezzel a teljes városi hálózatot. A következő útszakasz, a jelenleg épülő szakasz folytatásaként a Petőfi utcán épülne ki, a vasútállomástól egészen a víztoronyig.

 

Természetesen figyelembe veszik az autósok érdekeit is, a parkolóhelyek nem szűnnek meg, és a kerékpárosok mellett a gyalogosok is új felületen közlekedhetnek.

 

A kerékpározók számára nagy öröm, hogy már nemcsak Komárom kiránduló övezetében, a folyók mentén vannak szép bicikliutak, de a forgalmas belváros területén is újabb és újabb kerékpáros útszakaszok létesülnek.

 

Fotó: Buday Mária

 

 

 

Fotó: Buday Mária

 

Fotó: Buday Mária

 

Fotó: Buday Mária

 

Fotó: Buday Mária

 

Fotó: Buday Mária

 

Fotó: Buday Mária

 

Fotó: Buday Mária

 

Buday Mária

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.