Nyitókép: SITA/Jakub Julény

 

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) a temetési segély 200 euróra emelését javasolja a jelenlegi nagyjából 80 euró helyett. Az emelés célja, hogy az állam legalább részben kompenzálja a hozzátartozók temetési költségeit. Az SNS kifejtette, hogy a hozzájárulás eredeti összege már nem felel meg céljának, és nem segíti a hozzátartozókat a temetés megszervezésében.

 

„Csehországban 5000 cseh koronát adnak egy temetésre. Nyilvánvaló, hogy a 200 eurós összeg legalább részben fedezné a hozzátartozók költségeit az elhunyt búcsúztatásával kapcsolatban” – mondták a nemzetiek, akik bíznak abban, hogy a javaslat támogatásra talál a politikai spektrumon belül.

 

A párt pontosította, hogy ezt az összeget több mint 15 éve nem módosították. Az SNS egyúttal bejelentette, hogy továbbra is olyan szociális törvények benyújtását tervezi, amelyek segítenék a válsághelyzetben lévő állampolgárokat.

 

 hirdetes_810x300  

„Szégyen, hogy jelenleg nincs olyan rendszer, amely megemelné ezeket a juttatásokat az állampolgároknak” – jelentette ki a párt, mondván, mindent megtesz azért, hogy a jövőben tehermentesítse az állampolgárok pénztárcáját.

 

SITA

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!