Nyitókép: Facebook

 

Egyenként 50 ezer eurót fizetnek ki a Felsőszerdahely (Horná Streda) közelében történt tragikus hétfői (május 27-i) balesetben elhunyt két tűzoltó családjának. A szlovák belügyminisztérium javaslatát szerdán fogadta el a kormány.

 

„Ezeket a pénzeszközöket nem terheli elszámolás a hozzátartozók részéről, az elszámolásukat és adóztatásukat a Szlovák Köztársaság Belügyminisztériuma végzi a vonatkozó előírásoknak megfelelően” – áll a beterjesztési jelentésben.

 

Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) belügyminiszter pontosította, hogy az áldozatok a tűzoltóság 27 és 35 éves tagjai voltak.

 

 hirdetes_810x300  

„Tudjuk, hogy a hozzátartozóknak nyújtott segély nem hozza vissza ezeknek a fiataloknak az életét, de az államnak kötelessége ily módon eljárni és köszönetet mondani azoknak, akik mások segítése közben haltak meg” – fogalmazott.

 

Elmondása szerint az eset körülményeinek vizsgálata még tart. Šutaj Eštok jelezte, hogy a tragédia egyik lehetséges oka az volt, hogy a sofőr nem figyelt eléggé a jármű vezetésére. Ezért fokozott odafigyelést, felelősséget és a vezetési szabályok betartását kérte.

 

Május 27-én, hétfőn tragikus közlekedési baleset történt a D1-es autópályán Felsőszerdahely közelében, amelyben meghalt a Tűzoltó- és Mentőszolgálat két munkatársa, akik egy autótűz oltásában segédkeztek. A tragikus esemény akkor történt, amikor egy kamion becsapódott az álló tűzoltóautóba.

 

Teraz.sk

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!