Nyitókép: SITA

 

Robert Ficónak öt helyen sérült a vékonybele, árulta el a miniszterelnök tanácsadói testületének vezetője, Erik Kaliňák Kiszucaújhelyen, a Smer egyik kampányrendezvényén. Ez volt az első alkalom, hogy a kormánykoalíció képviselői közül valaki konkrétumot közölt a politikus sérüléseiről. Juraj Cintula ellenzéki fanatikus május 15-én öt lövést adott le pisztolyából, ebből négy el is találta Ficót. A hasi lövés következtében öt helyen roncsolódott a miniszterelnök vékonybele.

 

„Ott voltam a helyszínen, az orvosokkal is beszéltem. Millimétereken múlott, hogy nem történt halálos sérülés. A lövés a vékonybelét találta el, melynek következtében öt helyen sérült a vékonybél. Az orvosok azonban csodát tettek,“

 

– árulta el Erik Kaliňák a választóknak.

 hirdetes_810x300  

 

Szavait a postoj.sk jobboldali, konzervatív portál idézte. Mint írták, a vékonybél sérülése a „szerencsésebb esetek” közé tartozik, főleg annak kilátásait tekintve. Ilyenkor át kell öblíteni a hasüreget a műtét után is, mivel fennáll a vérmérgezés veszélye. Az orvosok ilyen esetekben antibiotikumokkal igyekeznek megelőzni a fertőzést.

 

Körkép.sk

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.