Nyitókép: Pixabay

 

A szlovákiaiak többsége (52,2 százalék) idén Szlovákiában tervezi eltölteni a vakációt. A legkedveltebb szállástípus számukra a szálloda (49 százalék) és a félpanzió (27 százalék) – derül ki az Edenred felméréséből, amelyet idén június 3. és 14. között végeztek 1667 vállalat és intézmény dolgozói körében.

 

Míg a megkérdezettek több mint fele nyáron Szlovákiában fog tartózkodni, addig a felmérésben résztvevők 37 százaléka a tengerparti nyaralást részesíti előnyben. További 6 százalék külföldön tervez városnéző kirándulást, 5 százalék pedig azt mondta, hogy idén nem lesz nyári szabadsága.

 

A szlovákiaiak számára a szálloda után a második legkedveltebb szállásforma az apartman (38 százalék). Ezt követi a kemping (7 százalék) és a közös szálláshely/hosztel (6 százalék). A felmérésből az is kiderült, hogy a legtöbben többet fizetnek idén a nyaralásért. A megkérdezettek negyede számít arra, hogy a nyaralás egy tizeddel többe fog kerülni, a válaszadók 11 százaléka szerint a költségek ötödével, mások szerint pedig harmadával vagy felével fognak nőni.

 

A válaszadók legnagyobb csoportja (43 százalék) mégis úgy nyilatkozott, hogy a nyaralás költségvetése legfeljebb 500 euró. Harmaduk azt tervezi, hogy mintegy 1000 eurót költ nyaralására, további 16 százalék legfeljebb 2000 eurót ad ki, a többiek pedig 2000 euró feletti összegre számítanak.

 

Az étkezési formát tekintve a felmérés szerint a legnépszerűbb a félpanzió, amelyet az all inclusive követ (23 százalék). A válaszadók további 18 százaléka csak a reggelit intézi a szálláshelyén, míg az ebédet és a vacsorát a helyi gasztronómia segítségével oldják meg. Hasonlóan sokan (17 százalék) egyáltalán nem gondoskodnak előre az étkezésről. A megkérdezettek 8 százaléka saját maga visz otthonról élelmiszert. A válaszadók leggyakrabban 20 eurót (41 százalék) vagy 30 eurót (29 százalék) költenek személyenként illetve naponta élelmiszerre.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!