Nyitókép: W.I. felvétele/imhd.sk

 

Módosul a Komárom-Dunaszerdahely-Pozsony között közlekedő regionális vasút menetrendje, miután 2024. július 1-jétől a Leo Express számos változást hajt végre az S70 és R70 regionális vonalon.

 

Pozsony főpályaudvar, illetve Pozsony Újváros és Úszor (Kvetoslavov) között öt, ellenkező irányban szintén öt csatlakozás szűnik meg. A megszüntetett vonatokat az R70-es vonal REX kategóriájú vonatai helyettesítik.

 

A Pozsonyból érkező első két megszüntetett reggeli vonatot nem pótolják, az első vonat Pozsonyból mostantól 5:14-kor közlekedik. A fenti változásokon kívül néhány vonat indulási ideje is kisebb mértékben módosul.

 

„A változtatások célja a menetrend optimalizálása és racionalizálása, valamint a késések minimalizálása ezen az egyvágányú vonalon. A közlekedési minisztériummal folytatott megbeszélés és a vonatok kihasználtságának értékelése alapján a kevésbé kihasznált járatokat töröljük és a REX-vonatokkal helyettesítjük” – indokolta a Leo Express a módosítást.

 

A fuvarozó emellett két új esti vonatot indít a Dunaszerdahely és Komárom közötti vonalon: Komáromból Dunaszerdahely felé 21:03-kor, Dunaszerdahelyről Komárom irányába pedig 22:42-kor indul egy vonat.

 

További információk a Leo Express honlapján.

 

Körkép.sk, Imhd.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!