Ha a hírek közt böngészel és egy áruhitellel kapcsolatos cikk ugrik fel, nem biztos, hogy rákattintasz. Arról hallottál már, hogy nemcsak műszaki cikkekre veheted fel ezt, hanem akár bútorok vásárlására is? Amikor lakásfelújítás közepén vagy, vagy éppen új otthont vásároltok a családdal, akkor nem biztos, hogy éppen a rendelkezésetekre áll a bútor árának teljes összege. Ilyenkor jelent nagyon jó megoldást a jó áruhitel konstrukció.

 

Az áruhitel nagyon hasznos

 

Ha a DODO bútorkínálatában ráakadtál álmaid berendezési elemére, de nincs meg hozzá az elegendő forrásod, akkor sem kell kétségbeesned. Az áruvásárlási hitel egy olyan rövid vagy középlejáratú kölcsön, amelyet nagy értékű használati tárgyak vásárlása esetén is igénybe lehet venni. Ilyenkor a hitelező bank akár azt is meghatározhatja, hogy valamennyi önrésszel beszállj. Kiszámolja a rögzített kamat mértékét, azaz hogy hány havi részletben történhet meg a kölcsön törlesztése. Egy impozáns bútor vásárlása sok esetben megköveteli az áruhitel felvételét, főleg akkor, ha azt ráadásul kedvező feltételekkel vásárolhatod meg.

 

Ha az áruvásárlási hitel mellett döntesz, akkor célszerű az adott üzletben személyesen intézni azt. Bankonként változhat a procedúra, de valószínűleg szükséged lesz néhány okmányra (személyi igazolvány, lakcímkártya, jövedelemigazolás, stb.). Sikeres hitelelbírálást követően azonnal viheted is haza a terméket. A törlesztőrészlet befizetését pedig a következő hónaptól meg is kell kezdened, s folytatnod kell a futamidő végéig.

 

Miért éri meg az áruhitel bútorvásárláskor?

 

Abban az esetben, ha tudatosan éled az életed, azaz a vásárlásaid is racionális szempontok szerint történnek, akkor tisztán látod a pénzügyi korlátokat és lehetőségeket. Tudod hát, hogy nem érdemes minden vételhez áruhitelt igényelni. Ám, ha nem áll a rendelkezésedre a teljes vételár, s az áruhitel konstrukció is előnyös, miért ne vágnál bele?

 

Nem kell heteket vagy hónapokat várnod az új bútorra, azt azonnal haza is viheted. Olyan darabokat is meg tudsz így venni, amelyekre alapesetben nem lenne meg a pénzügyi kereted. Egyszerre nem kell nagy összeget költened, kényelmesen el tudod osztani azt a havi kiadásaid között. Ezek a részletek ráadásul pontosan tervezhetők is, így sokkal tisztábban látod majd, hogy milyen az aktuális pénzügyi helyzeted.

 

Végösszeg a futamidő végén

 

Biztos benned is megfogalmazódott a kérdés, hogy szép és jó az áruhitel, de mennyivel kell majd így többet fizetni a kiszemelt szép berendezési tárgyért? Számos helyen már 0% THM-mel is lehet kalkulálni, ami azt jelenti, hogy a hitelre vásárolt áru eredeti árát kell csak kifizetned azzal a különbséggel, hogy azt így egy összeg helyett csak havi részletekben. A hitel költségeit ekkor az adott üzlet önállóan vagy a hitelt nyújtó bankkal megosztva vállalja. Nézz körül a DODO oldalain, ahol biztos megakad majd a szemed valami szépséges darabon.

 

()

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!