Idén ünnepli alapításának negyven éves évfodulóját a brünni magyar diákok közössége, a Kazinczy Ferenc Diákklub (KAFEDIK). Eme négy évtized alatt többszáz szlovákiai magyar szakember tanult és szerzett diplomát a számos rangos brünni egyetemen és főiskolán, különösen a műszaki, agrármérnöki és orvosi karokon. Ma a KAFEDIK majd 200 rendes taggal, széles veterán közösségel rendelkezik, évente 20-30 elsőssel gyarapodik.

A neves évfordulóról a szervezet november 5-7 között háromnapos ünnepségsorozat keretében emlékezik meg, melyre szeretettel várja és invitálja az egykori tagokat (veteránokat), barátokat  és szimpatizánsokat. Lesz városnézés, Kazinczy-emléktábla koszorúzás, valamint táncház, Kafedik-színpad és gólyaavatás, melyek során számos alkalom nyílik a kötetlen beszélgetésekre, nosztalgiázásra. Az ünnepséget a magyarországi Quimby zenekar koncertje zárja. A részletes progam a KAFEDIK honlapján található.

A neves alkalom kapcsán és veterán-listájának frissítése céljából  a KAFEDIK keresi mindazokat, akik valaha szervezet tagjai voltak. Jelentkezni a [email protected] e-mail címen vagy a +420 776 801 987 telefonszámon (Németh Ildikónál) lehet.

Megosztás:
Címkék: Kafedik

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!