Nyitókép: SITA

 

Hazája egyik legnagyobb futballikonja a spanyol–olasz Eb-mérkőzést nézte, amikor rablók hatoltak be vidéki házába.

Otthonában megtámadták és kirabolták a korábbi olasz futballsztárt, Roberto Baggiót csütörtökön a spanyol–olasz (1-0) Európa-bajnoki futballmérkőzés alatt az olaszországi Vicenzától autóval félórányira lévő Altavilla Vicentinában. Miközben Baggio a mérkőzést nézte, legalább öt fegyveres rabló tört be a vidéki villába – a helyi média közlése szerint.

 

Baggio meg is sérült, amikor szembeszállt a támadókkal, akik közül az egyik fegyvert ragadott. Miután az 57 éves ex-futballistát és családját egy külön helyiségbe zárták, a rablók a házból készpénzt és ékszereket tulajdonítottak el. A hatóságok közölték, hogy a rendőrség bűncselekmény ügyében nyomozást indított.

 

A sérülésével kapcsolatban Baggio a menedzserén, Vittorio Petronén keresztül közölte, hogy az nem súlyos, bár a sebét össze kellett varrni, illetve, hogy a családjából senki másnak nem esett baja.

 

A családom és én szeretnénk mindenkinek őszintén megköszönni a csodálatos szeretetnyilvánítást, amelyet kaptunk. Ilyen körülmények között bármi megtörténhet, de az elszenvedett erőszakra szerencsére csak néhány varrat és zúzódások, valamint a félelem emlékeztet. Most már csak ennek a félelemnek a leküzdése maradt

 – Roberto Baggio, olasz válogatott labdarúgó

Baggio Olaszország egyik legnagyobb futballikonja, aranylabdás (1993), világbajnoki ezüst – és bronzérmes (1994, 1990). Tipikus trequartistaként az olasz válogatottban 56 mérkőzésen 27 gólt lőtt, amivel negyedik az olasz örökrangsorban – Alessandro Del Pieróval holtversenyben. A sikerei mellett sokan emlékeznek arra is, hogy az 1994-es világbajnoki döntőt az olaszok úgy veszítették el Brazília ellen, hogy ő volt az egyik olasz, aki a büntetőpárbajban 11-est hibázott.

 

Klubszinten Baggio többek közt a nagy olasz hármas, azaz a Juventus, az Inter és a Milan mindegyikében, illetve a Fiorentinában is játszott, pályafutása második felében gyakran hátráltatták sérülések, végül 2004-ben, a Brescia együttesében búcsúzott el az aktív játéktól.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!