Nyitókép: Körkép.sk (Tbiliszi)

 

Néhány órája elérhetetlen a Felvidéki Harcosok nevű DAC szurkolói csoport Facebook oldala. A DAC egyik ultra csoportja a Felvidéki Harcosok Dunaszerdahely nevű közösségi oldalon számolt be tevékenységéről, túráiról, de az oldal jelen pillanatban elérhetetlen.

 

Az oldalt maguk a szurkolók is felfüggeszthették, de ugyanúgy a rendőrség is elrendelhette. Az biztos, hogy szerda este 19.00 órakor még működött.

 

A DAC szurkolók közösségi oldala szerda este 19.00 órakor még működött. Kép: Körkép.sk

 

 hirdetes_810x300  
A Felvidéki Harcosok Dunaszerdahely Fb-oldal jelenleg nem elérhető. Kép: Körkép.sk

 

Nem követtek el törvénysértést

 

A 150 kommandós által kihallgatásra bevitt 15 DAC szurkolót időközben kiengedte a rendőrség.

 

A Körkép.sk információi szerint egyelőre egyikük ellen sem emeltek vádat, a rendőrség ugyanis nem talált semmilyen törvényszegést a részükről.

 

A karhatóság részéről tehát puszta erőfitogtatásról lehetett csak szó, mely a szlovák média hathatós támogatásával az elmúlt két napban óriási médiafigyelmet kapott.

 

A magyarok felháborodtak

 

A felvidéki magyarságot felháborította az indokolatlan eljárás. Elsőként a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Felvidéki Szervezete adott ki nyilatkozatot, melyben támogatásáról biztosította a 15 ultra szurkolót.

 

A Körképen mi magunk csütörtök hajnalban megjelent cikkünkben szólítottuk fel közös szolidaritásvállalásra a szombati DAC – Trencsén mérkőzésre kilátogató szurkolókat. Írásunk alig pár óra alatt több mint 30 ezer emberhez eljutott.

 

A szombati DAC-meccsen legyünk mindannyian Felvidéki Harcosok

 

Csütörtök este fél 10-kor a legnagyobb DAC szurkolói csoport, az YBS is nyilatkozatot adott ki A szurkoló nem bűnöző címmel, melyben közös fellépést hirdetett a szombati bajnoki mérkőzésre.

 

A Világi Oszkár vezette klub szerdán szólalt meg az ügyben, de a rendőrség által vegzált saját szurkolóiról nem tett említést. Hivatalos nyilatkozatában a DAC pusztán abbéli csodálkozását fejezte ki, hogy a rendőrség által közzétett fényképek egyikén a DAC címere is szerepelt, mely mint hangsúlyozták, önmagában semmilyen törvénysértést nem jelent.

 

Kép: Körkép.sk

 

Körkép.sk

További ajánlott írások:

 

A szombati DAC-meccsen legyünk mindannyian Felvidéki Harcosok

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!