Nyitókép: Dajto live, reprofoto

 

A játék képe messze nem tükrözi a végeredményt.

 

Látszólag sima, 2:0-ás eredményt ért el Adrián Gula csapata Aranyosmaróton. A DAC az első félidőben megérdemelten szerzett Káčer révén vezetést.

 

A második félidőben azonban egyetlen lövést sem eresztettek meg a ViON kapujára. Levegőben lógott az egyenlítő gól, az aranyosmarótiak a kapufát is eltalálták. A játék szinte minden tekintetében a DAC fölé nőttek, ezt mutatja a mérkőzés statisztikája is, főleg a lövések terén.

 

 

Amikor már mindenki elkönyvelte az egygólos vendéggyőzelmet, a mindent egy lapra feltevő hazaiak a kapusukat is előre küldték. Labdavesztésük után Matej Slávik későn ért vissza, ellentámadásból pedig Veselovský beállította a végeredményt.

 

 

A 2:0 Gula pozícióját vélhetően megerősíti, a szurkolók azonban nem lehetnek elégedettek a látottakkal. Ez a DAC ugyanis még messze nem bajnokesélyeshez méltó szinten muzsikál.

 

A szurkolókon mindenesetre ma sem múlott. A sárga-kék keménymag szinte hazai kulisszát biztosított a találkozón a dunaszerdahelyieknek.  A DAC négy forduló után 8 ponttal a negyedik helyen van a tabellán.

 

FC VION ZLATÉ MORAVCE – DAC 1904 0:2 (0:1)
Niké Liga, 3. forduló, ViOn Aréna, Aranyosmarót, 2023.08.20., 20:30
Játékvezetők: Smolák – Bednár, Poláček
Nézőszám: 3008
Gólszerző: 23. Káčer, 94. Veselovský
Sárga lap: 32. Čonka, 68. Moško, 69. Mondek, 89. Nagy, ill. 89. Niarchos
DAC 1904: Popović – Pinto, Risvanis (K), Csinger, Andzouana – Káčer, Dimun, Herc (92. Gruszkowszki) – Gavrić (75. Mendez), Trusa (87. Niarchos), Ramadan (75. Veselovský)
Aranyosmarót: Slávik – Suľa, Moško, Nagy, Čonka (K) – Gono, Mondek (75. Nsumoh), Weir (57. Brenkus), Švec (57. Mijić), Duga – Čerepkai

 

A mérkőzés statisztikája:

 

Labdatartás: 53% : 47%
Lövések: kapura: 4:3, mellé: 8:7
Szabadrúgás: 13:12
Szöglet: 8:6
Les: 1:1

 

Gula nyilatkozata:

 

Adrian Guľa: Krstović és Kalmár nélkül is lendületbe jövünk

 

Körkép.sk, dac1904.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.