Nyitókép: Körkép.sk

 

Kövesd a Körkép.sk Fb-oldalát, ahol rendszeresen képekkel, videókkal jelentkezünk a foci-Eb hangulatáról.

 

Ma megkezdődik a németországi labdarúgó Európa-bajnokság. A Körkép.sk már a helyszínen, Kölnben tartózkodik több száz skót és néhány tucat svájci szurkoló társaságában. A magyar tábor is folyamatosan érkezik a helyszínre. Az alábbi képes beszámoló a nyitómeccs előtti nap hangulatába enged betekintést.

 

Köln egy nagyon élhető, hangulatos, nyugodt város a Rajna partján. Magas életszínvonallal, mindenütt kerékpárutakkal. A szerkesztőségünk táboraként szolgáló Rajna-parti kemping egyúttal több svájci és skót szurkoló szálláshelyéül is szolgál.

 

Bent a városban, a dóm közelében felépített fanzóna környékén egyértelműen a skótok uralják a terepet. Értesüléseink szerint mintegy 200 ezren érkeztek Németországba megünnepelni és megélni a kevés igazi skót focisiker egyikét. Jó, ha minden harmadikuknak van csak jegye, de ez igazából senkit sem érdekel. A hangulatért érkeztek. A helyi ír sörözőben futottunk bele a mulatozó, éneklő társaságba, melyről az alábbi felvételek is tanúskodnak:

 

 

 

A skótokkal magyar mezben fotózkodtunk, akikkel egy sört is megittunk. A Szoboszlai név hallatán elismerően csettintettek. Azt mondták, ma barátok vagyunk, meccsnap azonban meccsnap. Megkérdeztük tőlük az egymilliós kérdést is, azaz, hogy mi van a skótok szoknyája alatt. A válaszuk az volt, hogy ideális esetben semmi, ők viszont állításuk szerint formabontóak voltak…

 

Mindenesetre a welcome drink elfogyasztása után sietősen továbbálltunk, nehogy idejekorán vereséget szenvedjenek a magyarok. 🙂

 

A város felkészült a szurkolók rohamára, mindenütt Eb-díszítések fogadják a vendégeket. A helyiek barátságosak, segítőkészek. Jól látható a szervezettség. A Rajna partja hosszú, több kilométeres sétány, a futók, kerékpározók, piknikezők, szerelmespárok mekkája. Partján kis borozókkal, kávézókkal, hajóéttermekkel.

 

Itt játsza első mérkőzését Svájc ellen a Magyar labdarúgó-válogatott is. A holnapi vonulásról és helyi érdekességekről ismét beszámolunk majd olvasóinknak.

 

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!