Az idei novemberi megyei választásokon Pozsony megye megyefőnöki posztjáért Daniel Krajcer is harcba száll. Krajcer a Most-Híd, a Szlovák Polgári Koalíció (SKOK) és a Zöldek Pártjának közös jelöltje – jelentették be a mai sajtótájékoztatón.

 

Krajcer szerint a pozsonyi régió az Európai Unió harmadik leggazdagabb régiója az egy főre jutó GDP alapján, ám Pozsony megye lakosai a valós életben ezt mégsem érzékelik.

 

„Célom egy erős, sikeres pozsonyi régió, a Nagy Pozsony létrehozása. Ez a mi kihívásunk, így ahhoz, hogy ezt a vágyat beteljesítsük, jelöltettem magamat Pozsony megye ispánjának

 

– mondta Krajcer.

 hirdetes_810x300  

 

Koalíció, de mégsem

 

A három párt, amelyik Krajcert fogja támogatni, lényegében egy hatos koalíció része: a Smeré, a Most-Hídé, a SKOK-é, a Zöldek Pártjáé, az SDKÚ-é és a Polgármesterek és független jelölteké. Mindez azonban nem azt jelenti, hogy az összes párt egyetlen megyeelnök-jelöltet fog támogatni. „A Smer-SD a már ismert jelöltek egyikét fogja támogatni” – mondta Martin Glváč.

 

Több párttal vitattuk meg a programtéziseiket, és úgy döntöttünk, hogy ahhoz a koalícióhoz csatlakozunk, amelyik a legjobb feltételekkel rendelkezik Pozsony megye további fejlődéséhez és az életfeltételek javításához” – mondta az SDKÚ első alelnöke, Milan Roman.

 

Négy év után azt látom, hogy Pozsony megye nem mozdult el semmilyen irányba sem. Csodálkozva figyelem, hogy azok, akik ezért az állapotért felelősek, továbbra is széles mosollyal jelöltetik magukat” – mondta Krajcer Pozsony megye megyefőnök-jelöltje, Pavol Frešora és Pozsony egykori főpolgármesterére, Milan Ftáčnikra célozva.

 

Forrás: HNonline.sk/Körkép.sk

Nyitókép: TASR

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!