Nyitókép: TASR

 

A hétvége után ismét országszerte alaposan lehűl a levegő, ami fagyos napokat hoz az elkövetkezendő hétre. Ezenkívül a jelentős havazás sem kizárt.

 

Az iMeteo.sk előrejelzése szerint hétvégén melegfront fogja befolyásolni az időjárást, ami országszerte nyirkos novemberi időt fog eredményezni. A hétvége borús, felhős és esős lesz. Havazni csak a legmagasabban fekvő hegyvidéki területeken fog.

 

A hétvége után azonban jókora változás jön, amit a hétfői nap folyamán meg is fogunk tapasztalni.

 

A hét elején érdekes helyzettel nézhetünk szembe. A levegő hidegebb lesz, a hétfői nappali hőmérséklet északon valamivel 0 Celsius-fok alá süllyed. Keddre virradó éjszaka azonban már az ország egész területén fagyni fog, de a hétfői és a keddi időjárás kimenetele még nem száz százalékos.

 

Forrás: iMeteo.sk

 

„Némelyik numerikus modell azzal a verzióval számol, hogy egy ciklon tart majd az Adria felől a Baltikum irányába. Amennyiben ez a ciklon északi irányba fog haladni – amivel például az ECMWF numerikus modell is számol – , akkor kedden nemcsak hidegfront vár ránk, de kiadós havazás is.

 

Amennyiben ez a verzió érvényesül, akkor az alföldön is kiadós havazásra lehet számítani, ám ennek a helyezetnek a valószínűsége jelenleg 40%-nyi.

 

„60%-os valószínűséggel állíthatjuk azt, hogy a hét elején borús, nyirkos idő lesz, az ország déli részén gyenge esőzésekkel“

 

– informált a portál.

 

Szerdától az idő jobbra fordul, kiderül az ég, ám a hőmérséklet továbbra is csökkenni fog.

 

iMeteo.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!