Nyitókép: Rigó Konrád Fb-oldala

 

Három héttel a Szövetség-Aliancia számára sikert hozó megyei választások után, melyhez cikkünk főszereplője semmivel sem járult hozzá, ismét provokatív üzenettel állt elő a párt Most-Híd platformjának vezetője. Rigó Konrád a közösségi oldalán megjelent bejegyzésében azt tartotta fontosnak hangsúlyozni, hogy a Szövetség-Aliancia a magyar miniszterelnöktől függetlenül is képes véleményt formálni. Mi több, ha a magyar külpolitikáról van szó, abban különbözik a véleményük.

 

A baloldali-progresszív politikus, akit eddigi karrierje során soha, sehová nem választott meg a felvidéki magyarság, a párt egységét több pontban megkérdőjelező bejegyzést tett közzé.

 

Rigó Konrád: Liberális szövetségesekre van szükségünk. Káčer szereti a magyarokat

 hirdetes_810x300  

 

Ebben Orbán Viktor külön bekezdést kapott. Az abban foglaltakat Rigó nem egyes szám első személyben, hanem többes szám első személyben fogalmazta meg. Egészen pontosan ezt írta:

 

Orbán Viktor… Van, aki szereti, és van, aki nem – a Szövetségben is így van ez. Viszont képesek vagyunk egyedül is gondolkodni és véleményt formálni. Van, amikor egyezik a véleményünk a magyar politikával (pl. családtámogatás) és van, amikor nem (pl. külpolitika).

 

 

Hogy többes számot használva a párt országos elnökségének tagjaként Rigó kire gondolt még önmagán és vélhetően Solymos László OT-elnökön, a párt második emberén kívül, nem tudni.

 

Király Zsolt: Kívülről és belülről is támadják a V4-ek egységét és a magyar külpolitikát.

 

Mindenesetre az ilyen provokatív, a Szövetség belső megosztottságát kiteregető, arra tudatosan rámutató és hangsúlyt fektető bejegyzés nem azt sejteti, hogy a Most-Híd platform tagjai az egységben érdekeltek.

 

A felvidéki magyarság egységes politizálásában érdekeltek ugyanekkor a platformok megszüntetését sürgetik. Talán nem indokolatlanul…

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.